Un astfel de aparat este alimentat prin conducta de apă rece a apartamentului sau casei, din care extrage cantitatea optimă de apă ce va fi ulterior încălzită. Boilerul electric este prevăzut cu un termostat și își setează singur temperatura, evitând astfel supraîncălzirea. Citește în continuare care sunt principalele avantaje ale boilerelor electrice!

Timp scurt de așteptare

În cazul boilerelor electrice (în special când vorbim despre modelele cu putere mai mare), timpul de așteptare până când apa ajunge la temperatura dorită pentru duș sau baie este scurt. Mai mult, există modele echipate cu un sistem de comandă digital cu opțiuni precum setarea temperaturii apei, a puterii de încălzire sau programarea intervalului orar în care apa caldă trebuie să fie disponibilă.

Nivel redus de zgomot

În cazul boilerelor electrice nu este produsă o ardere efectivă, prin urmare aparatul este complet silențios. În comparație, boilerele care funcționează pe bază de gaz fac un zgomot ușor în timpul funcționarii din cauza arderii necesare pentru încălzirea apei.

Protecție anti-îngheț

Marea majoritate a modelelor de boiler electric disponibile în prezent pe piață sunt prevăzute cu protecție anti-îngheț. Opțiunea respectivă împiedică scăderea temperaturii sub valori de aproximativ 5 grade. Acest beneficiu este foarte important având în vedere iernile lungi și friguroase din țara noastră.

Siguranță

Comparativ cu boilerele cu încălzire pe bază de gaz, cele electrice sunt mult mai sigure. Deși modelele pe gaz au sisteme eficiente de siguranță, există, totuși un pericol în eventualitatea unei explozii determinate de o scurgere de gaze. Așadar, pierderile provocate într-un asemenea scenariu ar fi considerabil mai mari decât cele produse de simplă defecțiune a boilerului electric.

Durată de viață prelungită

Boilerele electrice folosesc mai puține componente expuse direct la căldură decât cele pe gaz. Din acest motiv, durata lor de viață este mai lungă decât cea a incalzitoarelor pe gaz, producătorii oferind, în general, garanții mai mari. Totuși, este bine să știi că ambele tipuri de aparate necesită o întreținere periodică, în ciuda faptului că durata de viață a unui încălzitor electric este mai mare decât cea a unui boiler cu încălzire a apei pe bază de gaz.

Spațiul ocupat de aparat

Un alt avantaj al boilerului electric este acela că nu necesită spațiu de ventilație în proximitate. Acesta poate fi montat într-un spațiu închis, de mici dimensiuni, ori aglomerat.

Cost redus al instalării și întreținerii

Procesul instalării unui boiler electric nu implică legarea la instalația de gaz și nici realizarea găurilor de aerisire, operațiuni ce trebuie realizate de experți în domeniu. Pentru a funcționa, odată conectat la sistemul de apă al locuinței, boilerul trebuie fi alimentat cu energie electrică de la cea mai apropiată priză. Așadar, costul instalării și întreținerii incalzitorului electric este unul redus.

În concluzie, boilerul electric are numeroase avantaje. Prin urmare, din ce în ce mai mulți proprietari optează pentru instalarea unui asemenea aparat în locuință.