Zutech.ro este un magazin de electronice care știe cât de des, oamenilor le sunt necesare componente electronice, cum ar fi condensatoare, unități laser, termistori, relee, circuite integrate și multe altele. Până la urmă, chiar și un rezistor, care costă mai puțin de un ban, poate întârzia funcționarea unui produs care costă mai multe milioane de dolari sau repararea unor echipamente importante. De aceea, zutech.ro face tot posibilul pentru ca potențialii clienți să poată intra în posesia componentelor în cel mai scurt timp posibil.

Componente electronice – Termistori

Termistorii au o formă de picături cu un diametru de 3-5 mm cu cabluri. Termistorii constau dintr-un cip NTC, lipit între doi conductori de cupru. Carcasa este acoperită cu email gri cu marcajul de culoare aplicat pe el. Acoperirea nu are proprietăți izolatoare. Domeniul principal de aplicare al acestora este măsurarea temperaturii în schemele de compensare termica și monitorizarea termica a aparatelor de uz casnic și a echipamentelor industriale.

Componente electronice – Relee

Un releu se montează pe o șina DIN și este un element standard al echipamentelor de tablou. Astfel de dispozitive sunt produse de mulți producători și au o funcționalitate similară. Cu toate acestea, acestea au o limitare importantă - capacitatea de a conecta o singură sarcină. În acest caz, locul sau este pe o șina DIN. O astfel de soluție constructivă oferă avantajul de a comuta imediat trei grupuri de contacte, menținând în același timp zona de instalare din tablou. Desigur, modularitatea soluției își impune limitările sale.

Componente electronice – Circuite integrate

În prezent, electronica digitală se bazează pe realizările microelectronice, care se caracterizează printr-o unitate organică a aspectelor fizice, de proiectare și tehnice și de circuit. Microelectronica acoperă cercetarea, dezvoltarea și principiile de aplicare a circuitelor integrate. Circuitul integrat este un set de componente cuplate electric (tranzistoare, diode, rezistențe etc.), fabricate într-un singur ciclu de proces pe o singură bază semiconductor (substrat). Un circuit integrat îndeplinește anumite funcții de procesare (conversie) a informațiilor specificate sub formă de semnale electrice: tensiuni sau curenți. Semnalele electrice pot reprezenta informațiile într-o formă continuă (analogică), discretă și digitală. Semnalele analogice și discrete sunt procesate prin microcircuite analogice sau liniare, iar semnalele digitale prin microcircuite digitale. Există o întreagă clasa de dispozitive și, în consecință, microcircuite numite analogice-digitale sau digitale-analogice, care servesc la conversia semnalelor de la o formă la alta.

Componente electronice – Unități laser

În mod ideal, o unitate laser este o sursă de curent continuu, liniară, silențioasă și precisă, care oferă o valoare constantă a curentului diodei laser necesare pentru o anumită aplicație. Utilizatorul selectează ce curent trebuie menținut prin intermediul diodei laser sau fotodiodei și la ce nivel. Apoi, sistemul de control furnizează curent la dioda laser la un nivel sigur și adecvat. Driverele cu unități laser variază foarte mult ca set de caracteristici și performanță.

Componente electronice – Diode

Diodele de înaltă tensiune sunt dispozitive semiconductoare de putere care sunt proiectate pentru a fi utilizate în condiții de încărcare dinamică ridicată. Diodele arată că un rezistor prin care trece un miez de otel. Sarcina principală a diodelor este trecerea curentului într-o direcție pentru a converti curent alternativ în curent continuu. Principiul funcționării se bazează pe utilizarea diferitelor materiale conductoare. Acest tip de diodă este utilizat pe scară largă în echipamente electronice, electrocasnice, dispozitive mobile, baterii. Diodele de înaltă tensiune sunt utilizate pentru a primi un semnal analogic (telecomunicații, radio, detectoare). Dispozitivul poate fi, fie un modul principal, fie o parte integrantă.