O pereche de cizme stilate și confortabile e un vis într-unul dintre cele mai provocatoare anotimpuri, iarna. Cizmele ne stau alături în fiecare zi, ne protejează de frig și de suprafețele cu gheață și ne îmbogățesc ținuta cu rafinamentul lor. Mai mult, cu cât te asiguri că accesoriile pe care le porți sunt mai confortabile, cu atât te simți mai bine în ele și vei rezista în compania lor mai mult timp.

Îți spunem azi care sunt cele mai bune trucuri de la medici pentru ca cizmele tale să reziste mult și bine, iar purtarea lor să fie ca un adevărat răsfăț. Am adunat sfaturi de la specialiști pentru a ne asigura că te simți mai bine în fiecare zi!

Confort în cizme: trucuri care te vor ajuta

Dacă știi cum să te porți cu ele și cunoști câteva tips&tricks prețioase, chiar și cizmele cu toc pot deveni îmbietor de confortabile. Medicii sunt de părere că, deși modelul ideal de cizme sunt cele cu talpă ortopedică sau cu toc mediu și gros, orice variantă se poate dovedi comfy, dacă aplici câteva mici trucuri. Iată la ce te îndemnăm să te raportezi!

Poartă cizmele pentru cel puțin o jumătate de oră înainte de a le scoate din casă. Mai ales atunci când sunt confecționate din piele, cizmele se lasă în timp. Încălțându-le și plimbându-te prin casă cu ele cât faci treabă, cât gătești sau cât speli vasele, vei ști că începeți să formați o relație de nădejde. Cizmele se vor adapta astfel la greutatea, forma și mărimea piciorului tău și vor deveni din ce în ce mai confortabile. Atenție, însă, trucul nu funcționează dacă accesoriul e prea mic sau prea mare: nu e vorba despre magie la mijloc. 

Alege modele de încălțăminte cu catarame sau cu șireturi. Acest sfat este aur pur mai ales pentru fetele și femeile care își găsesc cu greu mărimea la încălțăminte. Șireturile, cataramele sau orice alt sistem de prindere în afară de fermoar garantează că poți fixa bine încălțămintea pe picior, ceea ce atrage de la sine stabilitate și confort. Dar acest truc e și mai prețios atunci când porți cizmele pentru mult timp: ținând cont că piciorul se poate umfla pe parcursul zilei, poți oricând să lărgești șireturile și să menții aceeași stare de bine. 

Echipează-ți cizmele cu toc cu pernuțe de gel sau de silicon. Nu spune nimeni să renunți la acea frumusețe de cizme cu toc doar pentru că relația dintre ele și confort e cel puțin deficitară. Pe piață au apărut o mulțime de accesorii special concepute pentru a te ajuta să reziști mai mult timp pe tocuri. Pernuțele de gel și de silicon oferă un confort sporit și o stabilitate mai bună și sunt recomandate din toată inima de medici.

Poartă șosete care absorb umezeala. Firește că iarna te simți încurajată să apelezi iar la șosetele de lână pe care bunica ți le lucrează cu atâta drag, dar există și un mic semn de avertizare: materialele groase nu lasă pielea să respire și pot afecta absorbția și evaporarea umezelii. Mai ales dacă treci de la o temperatură la alta, e musai să optezi pentru șosete din materiale precum bumbacul, chiar și atunci când e foarte frig afară. Îți vei mulțumi la un moment dat pentru această alegere. 

Achiziționează cizme de piele naturală. Pielea naturală e mai moale și mai rezistentă, așa că se dovedește o alegere mult mai comodă. Piciorul tău se va simți bine și va fi apărat de intemperii, iar confortul pe termen lung e garantat. Aceste tipuri de încălțăminte reprezintă cu siguranță aliatul tău pe timp de iarnă. 

Fugi la cumpărături! Te așteaptă cizme de damă din piele naturală în mediul online, cu totul și cu totul wow! Vrei o opțiune comodă și stilată, totodată? Ți-o prezentăm cu drag în imaginea de mai jos!