Una dintre piesele esențiale pe care merită să o ai în sezonul rece este reprezentată de haina din blană. Cu toate acestea, acest articol a fost intens blamat în ultimii ani, în special din cauza modelelor naturale. Dacă consideri blana naturală un lux pe care nu ți-l permiți sau o consideri o cruzime față de animale, poți să apelezi la modelele sintetice, la fel de populare și de călduroase.

Dacă preferi haina din blană sintetică în detrimentul celei de blană naturală, ține cont de recomandările noastre, care te ajută să compui ținute perfecte pentru toamnă și iarnă!

De ce merită să investești într-o blană sintetică?

Nu ai încă în dressing o haină din blană sintetică? Există două motive întemeiate care te pot convinge să achiziționezi un astfel de model, în afară de versatilitate și de confortul pe care ți-l oferă.

În primul rând, blana sintetică este mai ieftină decât cea naturală. Un model sintetic este mai accesibil din punctul de vedere al prețului, pentru că este realizat dintr-un material mai ieftin, precum fibrele sintetice.

În plus, o blană sintetică este mai simplu de întreținut, spre deosebire de blănurile naturale. Oricât de mult ai purta-o, blana sintetică își va păstra aspectul moale și strălucitor, fără prea multe eforturi.

Tipuri de ținute pe care le poți obține cu o blană sintetică

Blana sintetică este extrem de versatilă și poate fi inclusă în numeroase ținute cool și moderne. Dacă obișnuiai să consideri articolele din blană vechi și demodate, modelele sintetice îți oferă o paletă atât de largă, încât nu ai cum să nu le găsești pe cele care îți vin impecabil.

De regulă, blana sintetică este asociată ținutelor elegante, de seară. O poți adăuga peste o rochie lungă, peste o salopetă cool sau în combinație cu fuste plisate și cămăși office. Cu toate acestea, blana sintetică se poartă și pe timpul zilei, dacă alegi modele scurte, urbane.

Totodată, haina lungă din blană sintetică se poartă și la ținutele office, în combinație cu rochie și cizme lungi, în timp ce o scurtă de blană artificială arată minunat alături de jeanși, botine și un pulover, pentru un look casual de zi. Nu-ți fie teamă să experimentezi, pentru că blana sintetică se potrivește în numeroase combinații și te protejează de frig.

Ca să fii sigură că nu dai greș, alege blănuri sintetice în nuanțe închise de negru, bleumarin sau culori nude, care arată bine în orice combinație stilistică.

Cum alegi modelul și croiala blănurilor sintetice?

Este recomandată purtarea blănurilor sintetice ușor de purtat, care să nu-ți ocupe inutil spațiul din dulapuri. De obicei, blana este asociată cu un model greu, amplu, potrivit doar pentru femeile care au depășit o anumită etate.

Din fericire, însă, există zeci de modele de blănuri sintetice extrem de actuale, mai puțin voluminoase, fără detalii inutile care încarcă ținuta. Optează pentru modele simple, care se opresc în zona taliei sau la jumătatea bazinului și urmează linia corpului. Gulerul poate fi ușor ridicat sau cu revere discrete. Referitor la culori, limitează-te la nuanțe clasice, care nu se demodează repede.

Adaugă un model de blană sintetică în garderoba ta pentru sezonul rece și nu vei regreta! O poți include atât în ținute casual, cât și în outfituri elegante, office, pentru un look impecabil.