Una dintre cele mai populare opțiuni culinare din ultimii ani este, atât la nivel internațional, cât și în România, burgerul.

Celebrul preparat american a luat cu asalt festivalurile de street food și restaurantele de pe întreg mapamondul, dar pasiunea românilor pentru burgeri este ieșită din comun. Dacă vrei să comanzi burgeri acasă, ai oricând la dispoziție platforme de food delivery care te pot ajuta. Dacă vrei să mănânci în oraș, există în orice oraș din România măcar un restaurant care să servească burgeri. Însă, dacă vrei să prepari burgeri acasă, poți alege o rețetă delicioasă de pe internet, pe care să o pui în aplicare chiar în bucătăria ta. În acest caz, tu decizi cum să îți prepari singur burgerul, știi exact ce pui în el, cum îl gătești și de ce ingrediente faci abstracție. Iată cum poți să îți pregătești acasă un burger delicios.

Alege chifla perfectă

Variantele de chiflă pentru burgeri existente pe piață sunt destul de numeroase, dar nu toate vor ajuta la obținerea unui rezultat final așa cum ți-ai dori. Unele chifle se fărâmă, nu au fermitatea necesară sau nu sunt suficient de moi. Pentru a găsi chifla perfectă, este de preferat să optezi pentru o variantă specială, care nu are cel mai mic preț și a cărei textură poate fi analizată fără să te împiedice ambalajul viu colorat. Ai grijă să alegi chifle proaspete, pentru că o variantă veche poate oricând să se comporte necorespunzător la preparare și să îți pună bețe în roate.

Fă-ți lista de ingrediente

Ingredientele pe care le poți adăuga în burger sunt foarte multe la număr și pot varia în funcție de preferințele tale culinare. Dacă ești vegetarian, acest aspect poate cântări destul de greu, pentru că elementul reprezentat de carne este ce care dă foarte multă savoare burgerului. Totuși, poți înlocui carnea cu soia sau cu chifteluțe vegetale făcute din cartofi și alte legume, în funcție de preferințe. La acestea, poți adăuga ceapă, pe care o poți carameliza în tigaie, roșii, castraveți murați, cașcaval sau brânză ceddar, salată verde, dar și legume mai ieșite din comun, precum morcov, sparanghel, spanac sau orice altceva este pe gustul tău. Nu trebuie să lipsească de pe listă nici cartofii, pentru că lângă orice burger care se respectă se află așezată și o porție gustoasă de cartofi prăjiți sau wedges. De asemenea, sosul de maioneză, ketchup-ul sau sosul de usturoi dau și ele savoare burgerului tău.

Apucă-te de treabă

Odată ce ai toate ingredientele la îndemână, nu trebuie decât să începi să le combini pentru a obține burgerul la care ai visat. Începe prin a tăia chifla pe din două, în așa fel încât partea de jos, pe care vei așeza ingredientele, să fie suficient de groasă pentru a le putea susține. După ce ai tăiat chifla, așaz-o într-o tigaie încinsă, neunsă, pe fețele interioare, pentru a se rumeni puțin. Odată rumenite, unge-le pe ambele cu maioneză sau alt sos pe care îl preferi. Ulterior, poți trece la legume. Dacă ai sparanghel, călește-l cu usturoi în tigaia în care ai pus și puțin unt. Poți pune și cartofii la prăjit, iar în același timp poți tăia roșiile, castraveții și cașcavalul sau brânza. Pune pe partea inferioară a chiflei o felie de cașcaval, iar deasupra ei carnea aleasă, care poate fi chiftea din porc, vită, pui sau curcan. Dacă ești vegetarian, poți așeza chifteaua din legume. De sigur, poți alege fie o chiftea cumpărată din comerț, fie o poți prepara tu, acasă, tocând carnea și amestecând-o cu condimente. Dacă alegi această variantă, ea va trebui și coaptă sau prăjită. După ce ai așezat-o peste cașcaval, poți trece la legume, pe care trebuie să le așezi în așa fel încăt să nu cadă și nici să nu creeze un strat de umplutură foarte gros. Așază întâi roșiile, apoi castraveții și sparanghelul sau feliile de salată. Pune și partea superioară a chiflei, înfinge un bețișor ascuțit în jumătate și burgerul tău este gata. Așadar, nu este deloc dificil de preparat un burger acasă, și pentru o experiență completă, asezoneaz-l cu o bere rece sau un pahar de cola și o porție de cartofi prăjiți.

Share articol: