Dacă te întrebi ce țări ar fi mai potrivite ca să le oferi celor mici prilejul să-și îmbogățească cultura generală, iată care sunt cele mai frumoase destinații turistice pentru lecția de istorie pe care copiii s-o învețe chiar la fața locului:

Egipt

Copiii vor fi încântați de aceste meleaguri mitice, pline de mister și de legende. Au învățat la școală istorie antică sau urmează să studieze despe piramide, faraoni, obeliscuri și hieroglife. Cu siguranță că peisajele stranii, nisipul deșertului și poveștile cu personaje inedite îi vor face să se simtă în această vacanță în Egipt ca niște adevărați Indiana Jones.

Micii exploratori vor vizita cu entuziasm platoul Giza, locul unde se află cele trei faimoase piramide: Piramida lui Keops, Piramida lui Kefren, Piramida lui Mykerinos și vor face negreșit un selfie lângă silueta plină de mister a celebrului Sfinx.

Include în ghidul tău de călătorie în Egipt și detaliile pentru o croazieră pe Nil, în Valea Regilor, la spectaculosul Luxor. Adaugă o vizită la Muzeul Egiptean din Cairo, unde copiii vor fi uimiți de bogata colecție de sarcofage, papirusuri, statuete și monede pe care o găsesc expusă aici. 

Ca să nu lipsească distracția, adaugă la sejur și câteva zile de plajă la Marea Roșie, și o să te bucuri de o vacanță reușită. Un sejur all inclusive în Egipt este o destinație turistică ideală pentru un concediu de odihnă, așa că pornește în aventură!

Grecia

Iată o destinație potrivită pentru vacanțe de familie în orice anotimp. Alege o ofertă turistică în Grecia și oferă celor mici legendele Olimpului povestite chiar la ele acasă. Un adevărat muzeu în aer liber, această țară este o colecție de insule pitorești, cetăți antice și povești milenare.

Combină relaxarea într-o stațiune all inclusive cu excursiile educative în destinații precum Atena sau Delphi. Priviți împreună un apus de pe Acropole și admirați Parthenonul, Templul Atenei și Erehteionul. Povestește-le despre temple și teatre, despre filosofi și agora. Încurajează-i pe cei mici să țină un jurnal al călătoriei, unde să noteze impresiile după fiecare vizită și să adauge fotografiile preferate.

Astfel le cultivi dorința de cunoaștere și pasiunea pentru călătorii, două obiceiuri de turiști inteligenți, care îi vor însoți toată viața.

Italia

O vacanță cu familia în Italia este o experiență completă, pentru că această destinație turistică pentru toate vârstele are istorie, cultură, natură și mondenitate.

Vei începe cu Roma, capitală de imperiu antic și oraș emblematic pentru istoria universală. Civilizația romană este prezentă aici în opere de artă de o valoare inestimabilă, arta Renașterii este redată în adevărate capodopere, așa că lecția de istorie este rezolvată. 

Adaugă la traseul vostrul cultural vizite la Vatican, la Colosseum, Forumul Roman și Colina Palatina, Columna lui Traian, Fontana di Trevi, Piazza di Spagna și Il Vittoriano.

Franța

Pentru un sejur în Franța împreună cu familia este bine să începi cu Paris, orașul luminilor, ca să le arăți celor mici frumusețea și grandoarea unei metropole celebre. 

Include în lecția de istorie turistică Turnul Eiffel, Muzeul Luvru, Arcul de Triumf, Basilica Sacré-Coeur și cartierul Montmartre, Centrul Pompidou și, nu în ultimul rând, Atelierul lui Brâncuși.

Rezervă o zi pentru o excursie la Versailles, copiii vor fi fascinați de poveștile de capă și spadă, cu regi, regine și muschetari pe care și le vor imagina colindând prin grădinile celebrului palat.

Folosește-ți creativitatea și organizează vacanțe personalizate, astfel încât familia ta să se bucure de cele mai frumoase excursii și cele mai interesante itinerarii. Ajută-i pe copii să învețe călătorind, să-și lărgească orizontul cultural și, mai ales, nu uita că istoria este cea mai frumoasă poveste.