O dată cu trecerea anilor, șemineele au reușit să țină pasul cu ultimele trenduri și să satisfacă nevoile tot mai specifice ale clienților, ajungând astăzi, soluții care îmbină perfect designul arhitectural, noile tehnologii și eficiența calorică.    

Evident, rolul unui șemineu nu se limitează doar la unul pur decorativ, reușind să contribuie decisiv și la aportul semnificativ de căldură, mai ales în camera sau spațiul unde este montat.

Și pentru că tot vorbeam despre funcționalitate și putere superioară, în oferta profesioniștilor de la Pefoc, firmă sibiană îndrăgită de peste 20 de ani pentru soluțiile sale premium de încălzire alternativă și serviciile de montaj profesional, poți găsi inclusiv modele de șemineu tip centrală cu ajutorul cărora, apa caldă și căldura vor putea fi transferate și în restul camerelor locuinței tale, prin intermediul unui sistem complex de distribuție care funcționează pe același principiu ca acela al unei centrale termice pe gaz - practic, faci focul în șemineu și încălzești întreaga locuință!

Focarul va fi racordat la instalația de calorifere sau încălzire în pardoseala deja existentă în casă cu ajutorul meșterilor autorizați care, în urma respectării unor reguli constructie semineu stricte, se vor asigura ca tu să te bucuri de design-ul atrăgător și spectaculos al unui șemineu, la pachet cu avantajele tehnice ale unei centrale clasice pe gaz.

Este foarte important să știi că pentru montarea unui șemineu este recomandat să se apeleze la suportul personalului specializat într-un astfel de proces extrem de complex.

Așadar, în etapele construirii, un profesionist te va asista la montarea coșului de fum, racordarea acestuia la focar, realizarea canalelor de distribuție ale aerului cald și finisarea șemineului în funcție de designul ales.  

În ceea ce privește sistemul de evacuare al fumului, se recomandă achiziționarea unui cos de fum ceramic profesional care va putea face față cu brio temperaturilor extreme și coroziunii mai bine decât orice alt model. Coșurile de fum profesionale sunt singurele care asigură funcționarea șemineului la parametri optimi, fără scăpări de căldură sau de fum emanat în încăpere.

Din punct de vedere al finisajului, șemineele se realizează conform preferințelor tale, putând să alegi între materiale mai mult sau mai puțin costisitoare, model minimalist sau decorat. Există și posibilitatea amenajării unui loc special de șezut lângă șemineu sau al unui spațiu pentru depozitarea lemnelor cu rol practic, dar și decorativ.

Știai că un șemineu are potențialul de a mări considerabil valoarea de piață a locuinței tale cu 6% până la 12%? Un aspect extrem de important  atunci când te vei gândi vreodată să-ți vinzi locuința la un preț mult mai bun. Astfel, un șemineu îți va oferi pe termen lung și oportunitatea de a-ți recupera investiția inițială și de ce nu, chiar să te bucuri și de un mic profit.

Așadar, dacă ești interesat de achiziționarea unui șemineu cu adevărat profesional la prețuri corecte, profită de ocazie și intră pe site-ul Pefoc.ro unde vei găsi o gamă completă de produse și accesorii, dedicate soluțiilor de încălzire alternativă și liste de prețuri, adaptate în funcție de bugetul alocat și nevoile de încălzire ale fiecăruia în parte.