Însă dacă ce cauți este un pic de stabilitate, este necesar să investești în câteva piese de mobilier care ar putea să îți salveze bugetul pe termen lung.

A fi chibzuit nu înseamnă doar a economisi bani, ci și a-ți cheltui banii cu înțelepciune. Deși unele lucruri pot fi extrem de atractive ca preț, pe termen lung, costurile de înlocuire sau reparație vor ajunge să fie în defavoarea ta. Să aruncăm o privire asupra celor șapte piese esențiale a căror performanță îți va oferi de-a lungul timpului o experiență mult mai plăcută. 

 

1. Saltea, perne și lenjerie de pat

 

Salteaua ar trebui să fie unul dintre primele articole pe care ar trebui să le achiziționezi. O saltea nouă poate schimba fiecare aspect al vieții tale. Aceasta influnțează confortul, funcționalitatea dormitorului și modul în care te simți acasă. De asemenea, lipsa somnului poate duce la stări severe de iritabilitate, alimentație slabă și o scădere generală a stării de sănătate. Calitatea somnului este ceva în care toată lumea ar trebui să investească.

Opriți-vă la magazinul local de saltele pentru a ridica un cadru și o saltea. După ce ai terminat, adăugă în coșul de cumpărături lenjeria de pat și câteva perne confortabile. Ulterior, poți începe să cumperi mai multe piese de mobilier noi, cum ar fi noptiere sau locuri pentru depozitare.

 

2. Canapea extensibilă

 

Piesa centrală a oricărui living reprezintă o investiție majoră cu care ai putea trăi zeci de ani, de aceea este important să faci alegerea corectă atunci când vine vorba de raportul preț-calitate. Indiferent dacă vrei să găzduiești seri de film sau petreceri alături de prieteni, va trebui să pui la dispoziția oaspeților o canapea cât se poate de confortabilă.

Canapele extensibile arată fabulos în orice cameră, sunt funcționale și se încadrează perfect în spațiile mici sau în locuințele care nu dispun de o cameră pentru oaspeți.

 

3. Birou

 

Un birou bun este o parte fundamentală a unui spațiu de lucru productiv, indiferent dacă îți finalizezi cea mai mare parte a atribuțiilor la locul de muncă. Este important să alegi unul care să se potrivească spațiului în care urmează să fie amplasat. De asemenea, îndreaptă-ți atenția asupra unuia care să îți ofere o stare de confort sporită deoarece vei petrece ore bune lucrând la proiectele tale.

Întrucât acesta este o piesă de mobilier pe care o vei folosi frecvent, calitatea este un factor de decizie primordial. Investiția într-un birou care va rezista în fața semnelor de uzură în urma utilizării zilnice este o necesitate.

 

4. Scaune confortabile

 

Durerea de spate este o problemă întâlnită tot mai des în ziua de azi. Cauza principală este reprezentată de scaunul pe care stăm timp îndelungat și care ne obligă să abordăm diferite poziții incorecte ale corpului.

Alege scaune ergonomice de calitate care îți vor oferi înălțimea corespunzătoare unei posturi corecte, astfel încât mâinile să fie în poziția optimă pentru a folosi tastatura laptopului de la care lucrezi. Există o varietate foarte mare de modele care combină mai multe tipuri de materiale premium, astfel că poți fi sigur că vei găsi unul care să îți ofere confortul dorit.

 

5. Mobila de bucătărie

 

După cum știi deja, mobila de bucătărie este cea mai predispusă la uzură. O greșeală care se face adesea atunci când se achiziționează mobilă de bucătărie este cea de a-ți baza decizia doar pe aspectul financiar. Nu numai că se compromit atribute importante inerente excelenței, dar, dacă calculezi costul înlocuirii mobilierului de calitate scăzută, la fiecare doi-cinci ani, în loc de la fiecare șase până la zece ani, va ajunge să coste mult mai mult pe termen lung.

Achiziționarea de mobilă de calitate, în special cea de bucătărie, este cea mai viabilă din punct de vedere financiar atunci când este considerată o investiție pe termen lung.

 

6. Electrocasnice

 

Este o zi tristă atunci când mașina de spălat, cuptorul, frigiderul, mașina de spălat vase sau orice alt aparat de uz casnic renunță să mai funcționeze. Tocmai de aceea, înainte de a le cumpăra pe fiecare dintre acestea, este necesar să faci o cercetare amănunțită a celor mai bune opțiuni.

Dacă urmează să investești o sumă generoasă pentru a acoperi golul cauzat inițial de lipsa performanței produsului, de data aceasta orientează-te asupra celui care este mai eficient din punct de vedere energetic, care va dura mai mult și cu care vei fi mai fericit pe termen lung.

 

7. Corpuri de iluminat

 

Iluminarea camerelor în majoritatea locuințelor oferă un aspect destul de dur și neprietenos. Este posibil să te acomodezi cu acest lucru pentru o perioadă de timp, dar odată ce salteaua, canapeaua, scaunele și celelalte elemente sunt eliminate din lista de cumpărături, ar trebui să găsești cel puțin două lămpi bune.

Deși costurile achiziționării a 2-3 corpuri de iluminat nu se ridică la nivelul celor de mai sus, vei fi surprins de calitatea luminii și diferența pe care o poți face luminând camerele tale cu câteva lămpi bine plasate.

 Mobilarea locuinței este un proces de durată și, deși poate îți dorești să se întâmple peste noapte, acest lucru nu va fi posibil. Acordă-ți timp să te acomodezi și stabilizezi, totul va prinde contur exact așa cum ți-ai propus.