Așadar, să profităm la maximum și să folosim interesului nostru, noile tehnologii gândite să ne ajute să deținem mai mult controlul. Noi credem că ceea ce contează cu adevărat sunt exact acele mici detalii care ne completează tabloul zilei, cu tușe fine de căldură și frumos. 

Fără inovație, cine ar fi crezut că ne vom putea instala un șemineu cu foc adevărat, afară, în confortul propriei noastre grădini, terase sau chiar pe un balcon, la bloc!? Tocmai de aceea, i-am rugat pe prietenii noștri de la PEFOC, lideri de piață în domeniul soluțiilor de încălzire alternativă din România, să ne ajute și să descoperim câteva modele inedite din gama semineu decorativ de exterior, practice și extrem de spectaculoase. 

Astăzi, avem ocazia să trăim experiența după-amiezilor perfecte de toamnă, petrecute la lumina și căldura focului alături de cei dragi, cu ajutorul unor semineuri speciale de exterior. Acestea funcționează pe bază de bioethanol, gaz, GPL sau peleți, răsfățându-ne cu momente inedite, în aerul curat de afară.

Șemineele pe gaz sau GPL

Șemineele modulare pe gaz, reprezintă o soluție stilată pentru înfrumusețarea unui spațiu în aer liber. Sunt ideale într-un cadru festiv sau pe terasa unui restaurant, conferind o notă de eleganță în timpul unei petreceri sau în timpul servirii mesei. Sunt disponibile în variante moderne de culoare albă sau neagră, fiind dispuse cu panouri negre și laterale din sticlă. Unul dintre avantajele principale este constituit de faptul că, în timpul arderii, nu se produce zgomot, miros sau fum.

Șemineul de exterior cu bioethanol

Cunoscute și sub denumirea de bioșeminee, acestea ard cu flacără adevărată datorită gelului ecologic turnat în rezervorul special. Disponibile într-o paleta diversificată de mărimi, forme și culori, sunt facil de întreținut și extrem de versatile, putând fi montate inclusiv pe o masă în aer liber sau direct pe iarba din curte. Se bucură de o candoare deosebită, efect generat de arderea ambientală a flăcărilor, dar fără efectele deranjante ale fumului sau ale mirosului. Un bioșemineu poate fi accesorizat în funcție de preferințele de design ale fiecăruia, prin aplicarea de pietre decorative din sticlă, imitație de jar sau lemne ceramice ce împrumută din aspectul lemnelor veritabile, toate acestea bucurându-se de o toleranță sporită la temperaturi înalte. 

Șeminee de exterior pe peleți 

Acest tip de șemineu pe peleți, reprezintă o soluție decorativă perfect funcțională, ce contribuie la crearea unei atmosfere de neuitat atunci când este montat afară. Poate fi accesorizat cu lemne ceramice sau pietre decorative și se potrivește, atât pe terasele sau în grădinile locuințelor, cât și în restaurante cu terasă exterioară. Bucurându-se de posibilitatea ancorării direct în podea, șemineul de exterior Torch din gama sibienilor de la PEFOC, funcționează pe bază de peleți cu diametrul de 6 mm, într-un rezervor cu capacitatea de 5 kg, ce permite arderea continuă vreme de aproximativ 4 ore.

Așadar, pentru întrebări despre cam cat consuma un semineu electric sau despre cât de benefice pot deveni șemineele de exterior, aceste soluții de încălzire inedite, experții de la PEFOC sunt disponibili pentru sugestii, consultanță specializată și toate răspunsurile care îți vor transforma radical locuința, într-un loc pe care să-l denumești în sfârșit, “acasă”!