Totuși, există anumiți pași pe care trebuie să-i urmezi pentru a porni dispozitivul în condiții de siguranță. În unele situații, poate fi necesar chiar și un demaror drujba nou pentru ca procesul de lucru să fie desfășurat într-un mod eficient. Iată ce trebuie să știi despre asta!

Ce verificări să faci înainte de pornire?

În primul rând, este necesar să acționezi frâna de lanț. Scoate apărătoarea de șină și împinge mânerul cu putere. În același timp, așează ustensila pe o suprafață plană, deoarece există riscul ca garnitura de tăiere să intre în contact cu solul și să se tocească. După ce execuți acest pas, următoarea etapă constă în amplasarea unei mâini pe mânerul tubular și al celeilalte pe demaror.

Trage de mai multe ori de acesta până când motorul pornește scurt și se oprește. Acest proces trebuie repetat de două ori, iar apoi degetul arătător se pune pe maneta de accelerație. În momentul în care se aude zgomotul specific rulării, lanțul este liber. Înainte de a începe lucrul, este recomandat să verifici cât de stabil a fost un demaror de drujbă și dacă ai utilizat suficient ulei.

Ce să faci dacă drujba nu pornește?

Ai tras de cablu, dar drujba nu a pornit? Deși ar putea fi motorul, asigură-te că inspectezi și celelalte zone. Rezervorul trebuie să fie plin și să nu conțină apă, iar furtunul alimentar să nu fie rupt sau crăpat. Îndepărtează carcasa și examinează toate elementele. Dacă aprinderea electronică este defectă, scoate bujia și trage de fir. În situația în care nu apare o scânteie, trebuie să schimbi această piesă.

O altă cauză al acestui defect poate fi un demaror pentru drujbă. Examinând circuitul de pornire, poți observa dacă motorul începe să se rotească. Acesta e un semn al faptului că arcul spiralat trage înapoi mânerul și ansamblul a devenit nefuncțional. De asemenea, ar putea fi o problemă la carburator. Dacă nu obișnuiești să golești rezervorul de combustibil, benzina rămasă se îngroașă și rămâne pe componente. Curăță suprafața cu o soluție specială și vezi apoi cum stau lucrurile.

De ce drujba pornește și apoi se oprește brusc?

Acest fapt este cauzat de înfundarea unui demaror de drujbă și al altor componente. În general, este necesară înlocuirea filtrului de combustibil și al celui de aer. Murdăria în aceleași zone nu permite funcționarea corectă a motorului. Din fericire, poți curăța totul cu apă și săpun sau prin aer comprimat.

Dacă sita conține funingine, se poate folosi o perie de sârmă. În unele cazuri, drujba pornește, dar motorul pare să tragă din greu. Acest lucru este cauzat de calitatea slabă a combustibilului, astfel încât este recomandat să folosești unul mai scump.

De ce drujba se defectează?

Indiferent că deții o drujbă electrică sau una pe benzină, aceasta se poate defecta mai devreme sau mai târziu. Chiar dacă ustensila este una profesională, utilizarea sa pe perioade lungi de timp cauzează probleme.

Astfel, este necesar să înlocuiești un demaror drujbă și celelalte piese de fiecare dată pentru a readuce lucrurile la normal. Alege un magazin online precum generalmotor.ro și poți comanda această componentă începând de la prețul de 11 lei!