Însă, de la teorie la practică e cale lungă. Ofertele entităților bancare, în continuare printre cele mai populare instituții financiare care acordă astfel de împrumuturi, implică deseori numeroase cerințe și formalități complexe.

Spre exemplu, băncile obișnuiesc să ceară în schimbul unei sume de bani împrumutate garanți sau garanții. Mai mult decât atât, venitul lunar minim necesar pentru aprobarea împrumutului depășește, în foarte multe dintre cazuri, nivelul financiar al românilor cu încasări minime pe economie. Pe de altă parte, pot exista situații în care limita de vârstă reprezintă un dezavantaj.

Toate acestea înseamnă, deseori, impedimente pentru persoanele pensionate, în încercarea lor de a obține un credit de nevoi personale. Fie ele nu mai pot îndeplini întru totul criteriile de eligibilitate, fie formalitățile prea complexe reprezintă o bătaie de cap pe care, odată cu vârsta, ți-ai dori să o eviți.

Astfel, ca alternativă la celelalte instituții financiare, există IFN-urile. Un credit IFN, acordat de o instituție financiară nebancară precum Provident Financial România, poate fi obținut mult mai simplu de către aproape oricine.

Credit IFN pentru pensionari cu venituri mici și medii

Ești pensionar și dorești să faci o mică investiție în casa de la țară, într-un teren agricol, în amenajarea curții sau pur și simplu dorești să susții financiar studiile nepoților?

La Provident Financial România, chiar dacă ai fost refuzat anterior de alte instituții financiare, poți obține un credit IFN de nevoi personale Standard, în valoare de 500 - 20.000 de lei și cu rate fixe săptămânale, în baza talonului de pensie. Acesta trebuie să indice un venit lunar de doar mininum 300 de lei.

În cazul unui credit IFN Star, cu sume cuprinse între 6.000 și 15.000 de lei, cu rate fixe lunare, cuantumul pensiei tale trebuie să fie în valoare de minimum 1.300 de lei/lună.

Așadar, la Provident nu doar că poți accesa un credit IFN fără probleme, ca pensionar, ci poți chiar să beneficiezi de un împrumut personalizat, în funcție de veniturile și nevoile tale.

Credit IFN pe termen scurt sau mediu, cu gestionare la domiciliu

Serviciul auxiliar și opțional de gestionare a împrumutului la domiciliu, lansat în premieră pe piața din România de către Provident, poate fi un avantaj suplimentar major pentru persoanele pensionate – care nu pot sau nu doresc să se mai deplaseze de acasă, cu atât mai mult în contextul actualei pandemii.

În acest caz, nu va mai fi nevoie să te complici cu un cont bancar, iar un reprezentant Provident se va deplasa acasă la tine pentru consultanță și pentru a-ți înmâna banii personal. Totul în maximum 48 de ore și în condiții de maximă siguranță, respectând regulile sanitare anti COVID-19.

Condiții minime de creditare

            ✔ Persoană majoră, cu cetăţenie română

            ✔ Venit fix lunar de minimum 300 sau 1.300 de lei, dovedibil (după caz, adeverință de salariu   sau talon de pensie)

            ✔ Domiciliu ori reşedinţă pe teritoriul României

            ✔ Un număr de telefon valabil

            ✔ Fără garanți sau garanții

Împreună cu Provident, nu e niciodată prea târziu pentru noi idei și planuri. Sună la unul dintre numerele de telefon cu tarif normal 021 9877 / 021 275 75 75, trimite un SMS la 1805 sau aplică online pe site-ul Provident.ro pentru un astfel de credit, iar unul dintre reprezentanții companiei te va contacta telefonic în cel mai scurt timp.