Toate jocurile de Airsoft par că folosesc arme adevărate dar de fapt sunt niște replici fidele care au ajuns să imite chiar și 1 la 1 armele adevărate. Aceste arme Airsoft sunt foarte interesante pe câmpul de joc acolo unde se întâlnesc minim 2 echipe ce simulează un conflict. De aici pornesc zeci de scenarii de joc care cresc competivitatea. E bine de știut faptul că ai parte de multă adrenalină și poți să te răzbuni pe colegii care ți-au făcut viață grea la muncă, scoțându-i primii din joc.

Întotdeauna, înainte de a te apucă de airsoft trebuie să citeșți foarte bine regulamentul. Este important să știi cum se practică corect acest sport, nu să te arunci în lupta cu “mâinile goale”. Sunt și reguli stricte de la care nu ai voie să te abați pentru a nu-ți pune în pericol partenerii de joacă.

După ce ai citit regulile jocului, este indicat să mergi cel puțîn o dată la un meci de airsoft din postura de spectator. E important să vezi cum se joacă, cum se organizează jucătorii pe teren și cât de relevanță e coordonarea în echipa. Aici nu joci individual, reprezinți o echipa care are nevoie de toți jucătorii că să iasă învingătoare.

Odată ce ai făcut prima vizită la un teren de airsoft te tentează să îți cumperi prima replică de armă. De recomandat ar fi să închiriezi de la teren atât echipamentul cât și armă înainte de a învață cum se joacă și de a vedea ce echipament și arme ți se potrivesc. Fiecare jucător dezvoltă un stil de joc adaptat și la armă pe care o utilizează. Și în alegerea armei sunt multe lucruri de spus deoarece poți alege o armă automată electrică, una pe gaz sau cu arc. Fiecare tip de armă are avantaje și dezavantaje. Cum te folosești doar de avantaje, rămâne de văzut pe terenul de joc.

Dacă vezi că te prinde bine jocul, poți intră pe site-ul nrg.ro să achiziționezi prima armă airsoft și echipament adaptat nevoilor tale. Nu încerca să îți iei vreo armă specială doar pentru că arată bine și ești cool. Alege o armă ușoară, ce se încadrează în tipul de joc în care te bagi și care îți permite să o încarci rapid fără să pierzi timp.

Acum nu mai rămâne decât să intri în joc și să devii cel mai bun de pe teren. Participa frecvent la jocurile de airsoft și respectă regulile. 

Sursă foto: Shutterstock