Pe lângă mobilier și alte elemente decorative, poți lua în calcul instalarea unui semineu lemne

Pentru a face cea mai bună alegere pentru camera de zi, este important să ții cont de suprafața ce urmează a fi încălzită, precum și de înălțimea camerei. Specialiștii sibieni de la PEFOC, unii dintre liderii pieței de specialitate din România, cu peste douăzeci de ani de experiență în industria comercializării și montajului profesional al soluțiilor alternative de încălzire, te pot ajuta să găsești focarul potrivit, dar și un design pentru un șemineu care să se integreze perfect în povestea arhitecturală a locuinței tale. Aceștia îți pun la dispoziție modele de șeminee în stil modern, rustic și contemporan, ceea ce te va ajuta să găsești modelul potrivit atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional. 

Conform specialiștilor, cele mai solicitate sunt șemineele pe lemne moderne, în special modelele cu sticlă pe colț, potrivite pentru livinguri cu suprafață mare. Aceste șeminee au focare căptușite cu șamotă, un material care facilitează autocurățarea sticlei. Astfel, șemineul va arăta bine fără prea mari eforturi de întreținere.  

În cazul în care decizi să montezi șemineul pe același perete pe care se află și televizorul, află că acest lucru este perfect posibil. Pentru camerele de mici dimensiuni, televizorul poate fi amplasat chiar deasupra sau lângă șemineu, fără să fie afectat în vreun fel. Dacă se respectă anumiți parametri tehnici, televizorul poate fi integrat și în ansamblul șemineului. În acest caz se recomandă utilizarea unor profile rezistente pentru fixarea televizorului, dar și respectarea unei distanțe suficient de mare între șemineu și televizor. 

Pentru cei care iubesc lectura și se uită mai puțin la programe tv, există posibilitatea de a amplasa lângă șemineu o bibliotecă. Te vei putea bucura de cărțile preferate la căldura șemineului. Așadar, dacă îți dorești să valorifici spațiul de care dispui, mergi pe finisaje semineu cu spații de depozitare pentru cărți, obiecte decorative, lemne sau obiecte de artă.

Dacă îți dorești un sistem de încălzire pentru întreaga locuință, și nu doar pentru living, poți opta pentru un termoșemineu. Acesta oferă un randament superior și poate acoperi întreaga suprafață a căminului tău, putând fi conectat la calorifere sau la un sistem de încălzire în pardoseală. În plus, nu beneficiezi doar de căldură, ci și de apă caldă! 

Chiar dacă designul șemineului este un aspect important, există și alți factori de care trebuie să ții cont. Asigură-te că alegi un șemineu din materiale de la producători de renume și că montajul este realizat de profesioniști. În plus, este extrem de important ca, indiferent de tipul șemineului ales, să optezi și pentru o variantă de calitate superioară atunci când vorbim despre coșul de fum. Această componentă este esențială pentru evacuarea fumului în condiții optime, dar mai ales pentru o funcționare sigură și eficientă a șemineului. 

Accesează site-ul pefoc.ro și alege șemineul care se potrivește cel mai bine pentru livingul tău. Fie că preferi un termosemineu, un șemineu electric sau unul pe gaz, meșterii sibieni te vor ajuta cu toate informațiile de care ai nevoie, de la produse și componente pentru o gamă întreagă de soluții termice alternative și până la întreținerea și curățarea profesională a acestora.