În rândurile următoare cei de la PEFOC, specialiști desăvârșiți în soluții de încălzire alternativă și cosuri de fum sibiu, vor încerca să răspundă acestor întrebări și să vă ofere o serie de sfaturi practice, menite să vă ajute să alegeți în perfectă cunoștință de cauză, soluția potrivită pentru căminul și familia ta. 

Primul lucru cu care trebuie să începem, pornește de la alegerea materialului din care va fi confecționată soba sau șemineul ideal. În cazul unui șemineu cu focar din fontă, trebuie să știți că această alegere este perfectă pentru a obține o putere calorică mare, fără a necesita alte investiții ulterioare. Cu excepția unei întrețineri periodice, situație în care se poate apela la o firma coserit profesionistă pentru curățarea sticlei și incintei focarului, nu o să aveți prea multe bătăi de cap în utilizare.

De cealaltă parte, focarele din oțel cu șamotă sunt recunoscute că dezvoltă o temperatură sporită în camera de ardere, ceea ce determină un randament mai crescut din punct de vedere al consumului, ducând la o ardere completă, fără să se irosească combustibil prețios.

Astfel, va scădea consumul de lemne, iar depunerile de cenușa și întreținerea în general al focarului și sticlei, va putea fi efectuată mai rar și mai simplu. Focarele din oțel, căptușite cu șamotă sunt de obicei mai scumpe la achiziție în comparație cu cele de fontă, dar și rezultatele vor fi superioare.

Următorul pas la care ar trebui să ne gândim cu atenție, se referă la determinarea puterii focarului pentru un șemineu pe lemne eficient. În funcție de dimensiunile camerei și gradul de izolație al casei, se va proceda la calcularea suprafeței totale ce urmează să fie încălzită. În acest punct, clientul se va putea decide dacă își dorește un șemineu doar de dragul design-ului, folosindu-l pentru încălzirea unei singure camere sau își dorește să profite la maximum de posibilitățile tehnice prin care întreaga casă va putea fi încălzită cu ajutorul sistemului de distribuție și ventilație ce răspândește aerul cald în alte camere vecine. Poți alege oricând, varianta stilată propusă de gama renumitelor seminee selimbar sau aceea mai puțin complicată, a sobelor cu teracotă disponibile de asemenea, în oferta PEFOC. 

Ultima etapă, dar nu mai puțin importantă, o constituie alegerea sticlei pentru focar. Indiferent de stilul pentru care ai optat, tradițional sau rustic, focarul va reuși să împrumute din personalitatea ta, dacă îi va fi montată o ușă cu sticlă de formă prismatică. În schimb, ușile cu sticlă semirotundă vor fi ideale pentru șemineele pe colț, în timp ce pentru un șemineu modern sunt ideale focarele cu sticlă dispusă pe mai multe laturi, ce oferă și un plus de vizibilitate asupra focului. Pentru un focar ușor de curățat și de alimentat, poți opta pentru deschiderea verticală.

Indiferent de preferințele tale pentru alegerea potrivită a șemineului cu focar, se recomandă sfatul unor specialiști în domeniu pe care îi puteți găsi și în cadrul echipei PEFOC, gata să vă răspundă la întrebări și să vă ofere consultanță gratuită pentru soluții premium, care să te țină o viață!