Dacă vrei să-ți pregătești și tu mașina pentru iarnă, iată care sunt cele mai piesele auto, indispensabile.

1. Anvelope de iarnă

Aceste echipamente sunt cele mai importante piese auto pentru sezonul rece. Ele asigură rularea mașinii pe diverse suprafețe, iar, în timpul iernii, carosabilul devine o adevărată provocare pentru șoferi. Așa cum îți cumperi cizme și bocanci pentru frig, așa trebuie să „încalți“ și masina cu anvelope corespunzătoare. Este nevoie de cauciucuri de iarnă, realizate dintr-un material gros şi moale, care să nu alunece pe zăpadă, gheaţă și denivelări.  

Desigur că există și opțiunea unor anvelope all season, pe care să le utilizezi pe tot parcursul anului, dar este indicat să schimbi cauciucurile cu unele speciale, de iarnă. Acestea sunt fabricate și testate special pentru condiții dificile și au caneluri  adânci, pentru o aderență superioară.

2. Sistem de frânare îmbunătățit

Este evident că iarna sunt probleme cu circulația autovehiculelor, atât din cauza condițiilor atmosferice, cât și ca rezultat al aglomerării traficului. De aceea, un sistem de frânare care să asigure conducerea în condiții de siguranță este indispensabil. Chiar dacă nu a trecut multă vreme de la ultima revizie tehnică, verifică frânele și asigură-te că este totul în regulă cu piesele din interior, cu lichidul de frână și cu celelalte componente, pentru că distanța de frânare este cea care poate să facă diferența între o tamponare minoră și un accident grav.

Găsești la Piese Auto Argeș, componente pentru toate modelele de Dacia, Renault, Duster dar și pentru alte mărci populare la noi în țară. Totuși, nu lăsa pe ultimul moment verificarea sistemului de frânare și îmbunătățește-i performanțele, ca să conduci fără griji în sezonul rece.

3. Baterie pregătită pentru iarnă

Este ger și mașina nu pornește la prima cheie, uneori, nici la a doua sau la a treia? Înseamnă că sunt probleme cu bateria. Ca să nu trăiești (din nou) astfel de experiențe neplăcute, asigură-te că montezi pe mașină o baterie nouă, în perfectă stare de funcționare, pentru că va fi foarte solicitată în sezonul rece. Ai grijă ca acumulatorul să primească destul curent, bornele să fie curate, și legăturile să fie bine realizate și securizate. Nu lăsa bateria nefolosită zile întregi, ca să fii sigur că vei reuși să pornești mașina, chiar și la temperaturi scăzute, sub limita înghețului.

4. Instalație de climatizare performantă

Da, aerul condiționat nu este o necesitate exclusiv estivală. Vei avea nevoie de încălzire în interiorul mașinii, pentru ca frigul de afară să nu transforme autoturismul într-un iglu, iar pe tine într-un eschimos. Programează o revizie temeinică a instalației de climatizare și, dacă este cazul, montează o versiune mai modernă, pentru că vei avea nevoie de tot confortul necesar în zilele geroase.

5. Ștergătoare de parbriz pentru sezonul rece

Nu în ultimul rând, ștergătoarele de parbriz sunt piese auto indispensabile pentru sezonul rece, mai ales când sunt ninsori și ploi reci. Pentru că sunt realizate din metal și cauciuc, există riscul ca acestea să crape sau să se rupă din cauza frigului extrem. Prin urmare, trebuie să ai grijă să montezi ștergătoare performante, special concepute pentru utilizarea pe timp de iarnă, și să încălzești mașina înainte să le pornești. Altfel, ele se vor strica din cauza peliculei de gheață care s-a acumulat pe suprafața lor.

Acordă atenția cuvenită acestor piese auto indispensabile în sezonul rece, și vei conduce în siguranță, fără teamă de accidente sau îngheț.