Totuși, din cauza pandemiei, acesta a fost amânat cu un an și se va desfășura din 11 iunie 2021, până pe data de 11 iulie a aceluiași an. 

Care sunt echipele cu cele mai mari cote de câștig din fiecare grupă?

La Campionatul European de Fotbal 2020 vor participa 20 de echipe, împărțite pe 6 grupe. Iată care sunt cotele după care cei care pariază la Euro 2020 pe Sportingbet.ro se ghidează: 

GRUPA A: Italia, Elveția, Turcia, Țara Galilor (Wales)

Aceasta o are ca favorită pe Italia, cu o cotă de 1.52, pe când Elveția are o cotă de 5.75, Turcia de 6,50 și Wales de 7.00.

GRUPA B: Belgia, Danemarca, Finlanda, Rusia

Cu o cotă de 1.65 se situează în acest moment Belgia și este fruntașa clasamentului. Danemarca și Rusia sunt apropiate cu cote de 4.00 și 5.00, iar Finlanda se află la celălalt capăt al clasamentului, cu o cotă 15.00.

GRUPA C: Austria, Olanda, Macedonia de Nord, Ucraina

Olanda are cele mai mari șanse de a câștiga în Grupa C, cu o cotă de 1.36, pe când Ucraina și Austria, rămân la egalitate cu 6.00. Macedonia de Nord este în acest moment la o distanță enormă față de rivalele sale.

GRUPA D: Croația, Cehia, Anglia, Scoția

Favorita grupei este Anglia, cu o cotă de 1.40, iar Croația o urmează îndeaproape, cu 3.75.

GRUPA E: Polonia, Slovacia, Spania, Suedia

Spania are cea mai bună cotă: 1.33. Polonia, Suedia și Slovacia sunt la o distanță mare în acest moment și nu reprezintă, conform previziunilor, un obstacol în câștigarea titlului. 

GRUPA F: Franța, Germania, Ungaria, Portugalia

Franța și Germania se luptă pentru a fi câștigătoarea grupei, cu cote extrem de apropiate: 2.25 și 2.40. Nici Portugalia nu se lasă și își dorește să urce în clasament, cu o cotă de 4.20.

Ediția aniversară, celebrează 60 de ani de la primul Campionat European și se desfășoară în 10 orașe, după ce Bilbao (Spania) și Dublin (Irlanda) s-au retras:

 • București (România);
 • Copenhaga (Danemarca);
 • Sankt Petersburg (Rusia);
 • Budapesta (Ungaria);
 • Baku (Azerbaijan);
 • Londra (Anglia);
 • Roma (Italia);
 • Munchen (Germania);
 • Glasgow (Scoţia);
 • Amsterdam (Olanda).

Care sunt favoritele la titlu în acest moment?

EURO 2016 a fost caștigat de Portugalia, care în acest moment rămâne una dintre aspirantele la titlu, cu o cotă de 9.50. Conform cotelor actuale, din punctul de vedere al posibilității de a câștiga turneul, Anglia este favorita la titlu, cu o cotă de 6.00, însă Franța și Belgia nu sunt la o distanță foarte mare, având cote de 6.50, respectiv 7.00.

Dacă pariezi pe una dintre aceste echipe, nu uita să rămâi la curent cu toate rezultatele meciurilor, pentru a avea șanse cât mai mari de câștig. Cotele pot varia, de aceea este important să le verifici ori de câte ori ai ocazia. 

Ce meciuri se vor desfășura pe teritoriul României în acest sezon?

Pe Arena Națională din București sunt programate următoarele meciuri:

 • Austria - Macedonia de Nord - 13 iunie, ora 19:00;
 • Ucraina - Macedonia de Nord - 17 iunie, ora 16:00;
 • Ucraina - Austria - 21 iunie, ora 19:00.

Fiind unul dintre cele mai importante și mai mari evenimente sportive organizate în România în ultima perioadă, suporterii care își doresc să vadă meciurile live, vor avea nevoie de un certificat de vindecare de Covid 19 sau adeverință de vaccin. De asemenea, nu se exclude varianta de a se realiza teste la fața locului, capacitatea tribunelor putând fi ocupată în proporție de 25%.

Așadar, ești pregătit de începerea unuia dintre cele mai așteptate Campionate Europene? Stai cu ochii pe echipele tale favorite și bucură-te de experiența live, chiar din tribune!

Licență acordată de ONJN. Număr licență: L1173062W000807

Sursă foto: Shutterstock.com