De aceea, vrem să îți venim în ajutor și să îți oferim câteva sfaturi despre îngrijirea buchetelor de flori. Indiferent daca este vorba despre buchete cu boboci sau cu flori mature, le poți aplica încă din prima zi.

Apă proaspătă în fiecare zi

Unul dintre secretele ce te vor ajuta să menții florile proaspete cât mai mult timp este schimbarea zilnică a apei. Așa cum și tu ai nevoie de apă proaspătă și florile trebuie să se bucure de o apă nouă în fiecare zi. Pe cât posibil, încearcă să folosești o apă cât mai curată: fie plată îmbuteliată, fie tratată în prealabil cu ajutorul unui filtru sau a unei căni filtrate. 

Curăță glastra în fiecare zi

Pentru a te asigura că florile se mențin proaspete cât mai mult timp, nu este suficient doar să schimbi apa. Trebuie să cureți recipientul în care le păstrezi de fiecare dată când schimbi apa. Utilizează bicarbonat pentru a te asigura că toate bacteriile au fost înlăturate și clătește bine glastra înainte de a pune florile înapoi. 

Taie codițele florilor pe oblic la fiecare două zile 

În funcție de starea inițială a florilor, este posibil să le tai codițele chiar și mai des. Dacă optezi pentru această operațiune zilnic, este suficient să tai un centimetru. Important este să te ajuți de o foarfecă ascuțită sau cel mai bine de un cuțit care să taie din prima. Taietura trebuie să fie oblică, deoarece astfel tulpinile vor putea absorbi apa într-un mod corect. 

Ai cumpărat un buchet pe care îl dăruiești abia a doua zi? Păstrează-l în frigider! 

Știm cât de mult îți dorești să oferi întotdeauna flori proaspete. Dacă nu ai timp să cumperi un buchet în ziua în care vrei să îl dăruiești, îl poți achiziționa cu o zi în urmă și îl poți păstra în frigider. Oricât de ciudat ar suna, acest truc funcționează. Însă, ai grijă ca în frigider să nu existe fructe sau legume, deoarece emană anumite substanțe în momentul în care se coc, substanțe care ar putea grăbi deteriorarea florilor. Pune buchetul în frigider pe verticală, într-o glastră încăpătoare, în care ai adăugat și hrană florală. Iar data viitoare când vrei să dăruiești flori, poți opta pentru buchete de flori online, pe care le poți trimite direct persoanelor dragi, fără să te mai chinui cu păstratul florilor și transportul lor. 

Utilizează hrană florală

Trebuie să vorbim și despre hrana florală. Pentru a rezista cât mai mult, florile nu au nevoie doar de apă, ci și de vitamine pe care le pot extrage din așa numita ,,hrană florală”. Practic, sunt niște pliculețe care conțin de cele mai multe ori dioxid de clor, acid citric și zahăr. Aceste ingrediente transformă apa într-un mediu perfect pentru flori. 

În încheiere, sperăm ca aceste sfaturi să te ajute pentru a menține florile proaspete cât mai mult timp!