Anul acesta, în contextul crizei sanitare, nici nu poți să cutreieri prea mult timp prin magazine în speranța că ideile vor apărea, ceea ce poate deveni și mai frustrant. De aceea, atunci când alegi cadourile pentru cei dragi și pentru tine, ar fi bine să știi exact ce dorești. Poți să te asiguri că afli dorințele celor dragi cu mai mult timp în avans sau poți să mizezi pe ceea ce știi deja despre persoanele respective, luând în considerare personalitatea lor.  

Unele dintre cele mai potrivite cadouri pentru această perioadă sunt gadget-urile, pentru că pot acoperi domenii dintre cele mai diverse și sunt pentru toate buzunarele. Încearcă să te gândești la viața ta de zi cu zi, la obiceiurile pe care le ai sau la lucrurile care te enervează frecvent.

De exemplu, dacă telefonul tău nu mai este la fel de performant în efectuarea unor sarcini, poți să îți faci cadou unul de nouă generație, ca iPhone 12. Dacă folosești telefonul foarte mult, o baterie externă ar putea fi extrem de utilă. Ori, dacă îți place să „răsfoiești” rețete online în timp ce gătești, un suport pentru telefonul mobil ar putea fi ceva potrivit. Odată ce analizezi cu atenție viața ta și a celor dragi, îți va fi mult mai ușor să găsești cel mai potrivit cadou de Crăciun pentru fiecare.

Idei de cadouri practice

Deseori există diferențe între ceea ce își dorește un bărbat și ceea ce vrea o femeie, însă cele două categorii nu se exclud neapărat. Mulți bărbați au o gândire practică, iar în acest sens există multe opțiuni. Acestea pot varia de la instrumente, suporturi și huse la smartphone-uri și computere. Poate fi, de exemplu, un mouse inteligent, care va face navigarea online mai rapidă și mai ușoară.

Idei de cadouri frumoase

Este posibil ca persoana căreia îi vei face un cadou de Crăciun să fie mai degrabă interesată de aspectul estetic. Cadoul ar trebui să fie echilibrul perfect între un accesoriu practic, care rezolvă o problemă, și ceva plăcut ochiului, precum o pereche de căști inteligente wireless. Desigur, ar trebui să alegi una care are și un design deosebit. 

Cadouri personalizate

Cei mai apropiați membri ai familiei adoră atunci când le oferi cadouri personalizate de Crăciun. Ar putea fi, de exemplu, un obiect decorativ pe care l-ai creat singur, precum o husă de telefon, pe care îl vor aprecia pentru că le amintește de tine. Există în comerț numeroase kituri care te pot ajuta în acest sens. Sau poți apela la serviciile unei firme care personalizează obiecte. 

Cadouri dedicate hobby-urilor 

Pasiunile celor dragi pot fi o sursă de inspirație excelentă pentru cadourile de Crăciun. De exemplu, unui cinefil îi poți dărui un proiector portabil, astfel încât acesta să se poată bucura întotdeauna de un film bun, fie că se află într-o casă de vacanță, într-un camping sau într-un alt loc decât propria locuință. 

Iubitorii de sport s-ar putea bucura să primească un ceas inteligent, cu ajutorul căruia își pot monitoriza activitatea fizică și spori motivația. De asemenea, o pereche de căști cu bluetooth ar putea fi un cadou util pentru cei care aleargă sau fac ciclism și vor să asculte muzică sau un eBook în același timp.

Pentru pasionații de mașini se găsesc numeroase cadouri inteligente practice, precum un suport pentru telefonul mobil, dacă îl folosește adesea ca dispozitiv GPS. Un cadou puțin mai sofisticat ar putea fi o cameră auto, care permite înregistrarea incidentelor.

Orice cadouri ai alege pentru cei dragi, încearcă să nu lași pentru ultimul moment achiziționarea lor, pentru a nu oferi impresia că a fost un gest improvizat.

Sursă foto: Shutterstock