Un student britanic in varsta de 23 de ani, creator al unui site care ofera link-uri spre filme si emisiuni TV piratate, va fi pus in mainile americanilor, dupa ce autoritatile britanice au semnat zilele acestea extradarea lui. In urma cu doua luni, tanarului i s-a confirmat ca va face pana la 10 ani de inchisoare. 

Richard O'Dwyer este student la Universitatea Sheffield Hallam si s-a ocupat, timp de trei ani, pana in decembrie 2010, de site-ul TVShack.

Mama baiatului, Julia, a declarat ca Richard a fost "vandut de Guvern" si a atras atentia ca tratatul de extradare spune ca autoritatile britanice le permit americanilor sa faca ce vor cu baiatul ei. "Viata lui Richard - studiile lui, oportunitatile de munca, securitatea financiara - este perturbata, pentru nu se stie cat timp, deoarece Guvenul britanic n-a introdus schimbarile care se impunea in legea extradarii", a declarat ea pentru Telegraph.

Richard O'Dwyer poate face apel la Inalta Curte si eventual si la Curtea Europeana a Drepturilor Omului de la Strasbourg.

Oamenii legii sustin ca tanarul ar fi castigat 150.000 lire sterline, adica 180.000 euro, din reclame puse pe cunoscutul lui site, TVShack.net.

Sursa: Telegraph