Guvernul Marii Britanii planuieste sa mareasca de pana la 5 ori sentinta maxima de inchisoare pentru piratii online, de la 2 la 10 ani! Oficiul de Proprietate Intelectuala al Marii Britanii a publicat rezultatul unei consultatii lansate anul trecut in care se studiau pedepsele pentru persoanele care incalca online copyright-ul.

Desi 98% dintre cei care au raspuns se opun cresterii, Guvernul doreste sa faca modificarea. "Acum propunem schimbari care includ sentinta maxima, dar in acelasi timp ne adresam temerilor legate de gravitatea abaterii" a spus Baronul Neville-Rolfe, ministrul proprietatii intelectuale. "Propunerea revizuita va ajuta detinatorii de drepturi, in timp ce stabilirea unor limite va face ca toata lumea sa inteleaga cum va fi aplicat regulamentul".

Chiar si daca sunt facute aceste schimbari, e improbabil ca sentinta de 10 ani de inchisoare sa fie data pentru vizionarea ilegala a unui film. Aceasta va fi rezervata pentru cei care au un site major care asista pirateria si care profita direct de incalcarile drepturilor proprietatii intelectuale.