Pavel Durov este fondatorul Telegram, una dintre aplicațiile recunoscute pentru gradul ridicat de securitate privind criptarea mesajelor trimise de utilizatori.

Recent, acesta a descris WhatsApp drept o aplicație „periculoasă” pentru utilizatorii acesteia, ridicând semne de întrebare privind gradului de criptare a mesajelor de pe această platformă.

„WhatsApp folosește expresia end-to-end encryption de parcă ar fi un cuvânt magic care automat ar trebui să aducă mai multă siguranță în discuții. Însă această tehnologie nu este perfectă și nu îți poate garanta de una singură intimitatea totală”, a declarat Durov.

Mai mult, acesta și-a exprimat teama că în spatele WhatsApp ar exista unele erori de securitate lăsate acolo intenționat pentru ca aplicația să poată funcționa fără probleme în țări precum Rusia și Iran. 

„Telegram este interzisă în unele țări unde WhatsApp nu are nicio problemă cu autoritățile, precum Iran și Rusia”, a mai declarat acesta.

Ceea ce Pavel Durov ezită însă să spună este că și Telegram are la rândul său unele probleme de securitate, descoperite recent în urma unei investigații realizate de specialiștii de la MIT, potrivit DigitalTrends.