In 2016, doua persoane din afara companiei au accesat informatiile personale a 57 de milioane de utilizatori Uber, inclusiv nume, adrese de mail si numere de telefon, a anuntat Uber.

De asemenea, hackerii au accesat datele permiselor de conducere pentru 600.000 de soferi din Statele Unite, acestia fiind si ei inclusi in numarul total al persoanelor afectate.

Compania nu i-a anuntat pe cei afectati de actiunea hackerilor. CEO-ul Uber, Dara Khosrowshahi, a afirmat ca a aflat recent despre acest incident.

Khosrowshahi, care a preluat functia in luna august, a spus ca a inceput deja o investigatie pentru a stabili de ce nu au fost alertate autoritatile sau cei afectati si a anuntat ca doi dintre cei responsabili pentru aceasta situatie nu mai lucreaza in companie.

Conform Bloomberg, Joe Sullivan, cel care se ocupa cu securitatea datelor nu mai este in companie. Uber insa a refuzat sa ii nominalizeze pe cei care au plecat.

Totodata, conform unor informatii care circula in presa straina, Uber ar fi platit hackerilor suma de 100.000 de dolari, ca sa le cumpere tacerea, scrie Gizmodo.

Sursa: News.ro