Cu această ocazie, după ce ai aranjat mobila, ai cumpărat obiectele de decor și te-ai ocupat de curățenie, trebuie să te relaxezi, pentru a scăpa de tot stresul pe care l-a implicat mutatul.

O modalitate inspirată de a sărbători acest eveniment este reprezentată de petrecerea de casă nouă. Dacă nu ai mai organizat acest tip de petrecere și nici nu ai participat, în calitate de invitat, îți prezentăm tot ceea ce ar trebui să știi, pentru a te distra pe cinste. Iată care sunt sfaturile de care poți să ții cont!

 

Sfaturi pentru gazda petrecerii de casă nouă

Din momentul în care te muți într-o casă nouă, probabil organizarea unei petreceri ți se pare complicată. Nu uita, însă, că această petrecere reprezintă o ocazie excelentă de a te reuni cu membri ai familiei și cu prietenii tăi sau unde poți cunoaște oameni noi.

 

Decide asupra numărului de invitați

Pentru a organiza o petrecere de succes, primul pas de care trebuie să ții cont este numărul de invitați. Astfel, decide care sunt persoanele pe care ți le dorești lângă tine pentru a sărbători acest eveniment și ia în calcul și ce le vei oferi de mâncare și de băut. În plus, ține cont de spațiul pe care îl ai la dispoziție, astfel încât toată lumea prezentă să se simtă confortabil.

Nu în ultimul rând, este indicat să te gândești și care vor fi subiectele pe care le veți aborda, ținând cont de faptul că prietenii tăi pot veni însoțiți de persoane noi, care trebuie să fie integrate în grupul vostru.

 

Cere ajutor în organizarea petrecerii

Dacă organizarea unei astfel de petreceri ți se pare un efort prea mare, nu ezita să ceri ajutor de la prieteni sau familie. Aceștia te pot ajuta în bucătărie, se pot implica în curățenie și pot deveni ajutoare de nădejde, atunci când te simți copleșit. În plus, este mai distractiv să gătești înconjurat de prieteni, care să îți ofere tot sprijinul de care ai nevoie în aceste momente.

 

Pregătește câteva gustări simple

În ceea ce privește mâncarea pe care o vei servi, ține cont de faptul că organizezi o simplă petrecere alături de prieteni și nu un eveniment fastuos. Așadar, pentru a nu fi stresat, după ce decizi numărul de invitați, pregătește câteva gustări simple pentru ei.

Nu este nevoie de multă pregătire pentru a servi câteva prăjituri sau sucuri, astfel încât să menții efortul la minimum. Asigură-te că există și băuturi fără alcool la petrecerea ta, întrucât vor exista și persoane care vor pleca cu mașina personală de la petrecere.

 

Asigură buna dispoziție la petrecere

Chiar dacă ești obosit sau stresat după amenajarea noii case, oaspeții tăi trebuie să se simtă bine în compania ta. De aceea, trebuie să asiguri buna dispoziție la petrecere, discutând cu fiecare în parte sau dansând pe ritmurile preferate. Totodată, este important să le pregătești invitaților și locuri unde se pot relaxa, fie că este vorba despre un balcon frumos amenajat, fie că alegi să petreceți timpul în living.

 

Pune accentul pe simplitate

Dacă vrei să te bucuri din plin de o petrecere reușită de casă nouă, pune accentul pe simplitate. Chiar dacă îți dorești să ieși în evidență și ești motivat ca totul să iasă perfect, invitații știu că abia te-ai mutat, astfel încât nu vor avea pretenția să organizezi o petrecere elaborată.

 

Sfaturi pentru invitații la petrecerea de casănouă

Invitații vor fi mult mai relaxați decât gazda, atunci când vine vorba de o petrecere de casă nouă, însă trebuie să fie punctuali. În plus, aceștia trebuie să se orienteze către idei cadouri de casă nouă, care să surprindă în mod plăcut gazda și să o facă să se simtă mai relaxată.

 

Alege cadoul potrivit în funcție de relația cu gazda

În cazul în care ești invitat la petrecerea de casă nouă a șefului tău sau a unei colege de muncă, este recomandat să oferi cadouri formale. În schimb, dacă mergi în vizită la niște prieteni apropiați, te poți îndrepta către alegerea unor cadouri mai intime, atâta timp cât le cunoști gusturile sau pasiunile.

În plus, în funcție de relația pe care o ai cu gazdele, vei reuși să stabilești și un buget pentru cadoul de casă nouă. Pentru o persoană apropiată, poți achiziționa cadouri substanțiale, precum obiectele mici de mobilier, obiecte de decor din lemn sau aparate electrocasnice. Pentru rude și familie, poți opta pentru cadouri cu valoare sentimentală, care să le amintească de tine în orice moment.

 

Spre ce tipuri de cadouri te poți îndrepta?

Pentru o astfel de ocazie, există două tipuri de cadouri pentru care poți opta: cele practice, pe care gazda le poate folosi cu un scop sigur și cele simbolice, care le vor aminti de clipa în care ați petrecut inaugurarea noii case.

Astfel, te poți îndrepta către alegerea unor cadouri simple, precum o sticlă de vin, care va transmite gazdei urări de bine și momente de veselie. Dacă alegi să dăruiești obiecte din lemn, practice sau decorative, se vor potrivi de minune în noua locuință. Dacă nu ești prieten apropiat al gazdelor, este indicat să eviți cadourile prea personale.

 

Ce cadouri trebuie să eviți?

Deși anumite obiecte sunt cadouri potrivite pentru alte ocazii, acestea pot fi inadecvate pentru o petrecere de casă nouă. În această categorie se încadrează și produsele de îngrijire personală, care pot fi apreciate de către un membru al familiei, însă nu respectă tematica petrecerii.

Mai mult, obiectele religioase nu reprezintă un cadou inspirat, întrucât persoana care le primește poate avea altă religie sau pur și simplu nu este religioasă. Dacă te-ai gândit să oferi cadou un animal de companie, este indicat să renunți la această idee, deoarece reprezintă o responsabilitate prea mare, pe care gazda poate nu își dorește să o aibă.

Acestea sunt doar câteva dintre sfaturile de care poți ține cont, indiferent dacă ești gazda unei petreceri de casă nouă sau un simplu invitat. Tot ceea ce contează este să te simți bine, înconjurat de oameni, sărbătorind acest eveniment major din viața ta.