Documentul oferă indicii referitoare la felul în care va fi structurat organismul de conducere al companiei, dar și la persoanele care vor avea ultimul cuvânt. 

Într-o scrisoare care însoțește publicarea organigramei, CEO-ul Mark Zuckerberg a dezvăluit că deciziile consiliului sunt „obligatorii”, iar asta ar putea însemna că nici măcar el nu ar avea puterea să le schimbe. Membrii acestuia vor hotărî mai ales în cazul problemelor spinoase, de exemplu cele referitoare la propagarea online a discursului urii. 

Astfel, odată luată o decizie, compania o va implementa prompt. „Dacă există cineva care nu este de acord cu hotărârea pe care am luat-o, pot să discute mai întâi cu noi, iar ulterior vor putea ajunge chiar până la acest consiliu independent pe care vrem să-l instituim”, a explicat Zuckerberg, citat de Daily Mail. „Decizia membrilor este executorie, chiar dacă eu sau oricine altcineva de la Facebook nu este de acord cu ea. Consiliul va fi un reprezentant al comunității noastre, va susține dreptul oamenilor la liberă exprimare și se va asigura că ne îndeplinim responsabilitatea de a-i menține pe utilizatori în siguranță”. 

Reprezentanții companiei au precizat că acest organism va avea, în final, 40 de membri și, inițial, va analiza doar cazuri propuse din interiorul Facebook, urmând ca de anul viitor să preia și situații semnalate de utilizatori.