Observand ca in ultima perioada numarul noilor conturi deschise pe Facebook a mai scazut, Zuckerberg spune ca o modificare importanta va fi trecrea bazei de utilizatori de la desktop pe mobil.

In prezent, Facebook are aproximativ 1 miliard de utilizatori, iar Business Insider se intreaba de unde ar putea veni alte 5 miliarde.

Teoretic, este posibil, desi, in prezent, numarul total al locuitorilor planetei este de 6 miliarde. Insa planul despre care a vorbit Zuckerberg se intinde pe 27 de ani.

Exista piete in crestere pentru Facebook, in special in Asia si Africa, iar aplicatia Facebook pentru Orice Telefon are deja 100 de milioane de utilizatori.

Este vorba de o aplicatie folosita de persoane mai nu-si permit sa detina un smartphone, prin urmare sunt vizate tarile mai sarace.

“Imi doresc sa fie conectati toti oamenii, asta ar insemna sa atingem 5 miliarde de utilizatori cu reteaua noastra. Noi avem deja 1 miliard de utilizatori si este ceva unic, pentru ca pana acum nimeni nu a mai construit un serviciu cu 1 miliard de utilizatori activi, care au o identitate reala. Acum, scopul nostru este sa-i ajutam pe toti sa fie conectati, sa fie in legatura unii cu altii online”, a declarat Zuckerberg.

Acum, cine nu are cont pe Facebook este privit ca si cand nu ar avea televizor, scrie Business Insider.

Reteaua de socializare este considerata de multi ca fiind utila, insa putini sunt cu adevarat atasati de ea, din punct de vedere emotional.

Scopul Facebook este insa urmatorul: sa devina o retea folosita de toata lumea, chiar daca uneori multi se plang de ea, o critica si sunt deranjati.

Trebuie precizat ca, in prezent, Facebook castiga la fiecare 3 luni cate 45 de milioane de utilizatori noi.