Venita "de nicaieri", decizia lui Sir Alex Ferguson de a se retrage din functia de manager al echipei de fotbal Manchester United a reusit sa inchinga reteaua de microblogging Twitter. Nu mai putin de 1,4 milioane de mesaje transmise intr-o ora au avut ca subiect plecarea antrenorului de la Manchester United.

Doar stirea oficiala de pe contul echipei de fotbal care a castigat in acest an titlul cu numarul 20 din istorie a fost retransmis de 18.000 abonati, conform cifrelor transmise de Twitter. Daca evenimentul din lumea fotbalului a surclasat unul politic (decesul fostului prim-ministru Margaret Thatcher) dar a fost mult prea departe de numirea noului papa Jroje Mario Bergoglio (peste 7 milioane de mesaje pe Twitter cu acest subiect).

Plecarea lui Sir Alex a reusit sa fie subiectul a peste 9,34 de milioane de mesaje cu peste 13.000 de "tweet-uri" pe minut. Este impresionant dar nu atat de impresionant pe cat a fost pana de lumina de la SuperBowl 2013, incidentul de la finala fotbalului american ajungand sa fie subiectul a peste 231.500 de mesaje pe minut.