In octombrie 2017, Facebook a lansat un experiment prin care separa postarile care nu erau promovate. Astfel, utilizatorii aveau practic doua news-feed-uri: Exlore Feed si News Feed.

In Explore Feed urmau sa se regaseasca postarile unor pagini care nu erau promovate. Iar in News Feed ramaneau linkurile promovate si cele pe care le distribuiau prietenii.

Schimbarea a devenit disponibila pentru utilizatorii din 6 tari, dar experimentul nu a avut rezultatele dorite, scrie Gizmodo.

Cei mai multi utilizatori au fost deranjati de faptul ca erau nevoiti sa schimbe mereu cele doua feed-uri si nu erau multumiti nici de postarile pe care le vedeau.

Un efect negativ remarcat de utilizatori a fost extinderea fenomenului de fake-news. Pentru ca paginile oficiale erau ascunse in feed-ul secundar, daca nu plateau pentru promovare, utilizatorii vedeau numai articole publicate de prieteni, care deseori erau incorecte sau dezinformau.

Astfel, conducerea Facebook a decis sa opreasca experimentul si a recunoscut ca ideea a fost o greseala. Anuntul a venit chiar din partea lui Adam Mosseri, directorul diviziei News Feed din cadrul Facebook.

"Am inteles raspunsul vostru. In sondaje, oamenii ne-au spus ca nu vor doua feed-uri separate, ca nu sunt multumiti de postarile pe care le vad si ca asta nu-i ajuta sa se conecteze mai bine cu prietenii si familia", a declarat el.

Explore Feed a fost introdus in Sri Lanka, Bolivia, Slovacia, Serbia, Guatemala si Cambodgia.

Foto: iStock