Asociatia Patronala a Industriei de Software si Servicii a premiat aseara cele mai bune companii si cele mai bune produse ale anului trecut in cadrul unei gale la care s-au adunat reprezentantii industriei de IT in Romania.

Companiile din IT au fost vedetele economiei romanesti chiar si pe perioada crizei, piata de software si servicii IT urmand sa ajunga la 3 miliarde de euro in acest an, de la 2,4 miliarde in 2014, potrivit estimarilor ANIS. De altfel, asociatia patronala se asteapta cresteri anuale de aproximativ 11 procente a cifrei de afaceri in urmatorii trei ani, in conditiile in care facultatile vor continua sa livreze, in total, 7.000 de absolventi pe an.

"Industria locala de software reprezinta in momentul de fata unul dintre performerii economiei nationale si ne dorim ca eforturile comune din zona publica si privata sa sprijine crearea ecosistemului investitional”, a declarat Andrei Pitis, presedinte ANIS.

Juriul a acordat 8 premii, menite sa recompenseze realizarile deosebite atat din domeniul outsourcing, cat si proiectele locale:

  • IXIA Academic Program pentru Academic Cooperation Program of the Year 
  • SmartDreamers pentru Startup of the Year 
  • Zitec COM cu proiectul Depanero Backoffice pentru Software Outsourcing Project of the Year 
  • Adobe Systems Romania cu produsul Adobe Primetime Authentication pentru Software Product of the Year 
  • Intel Software Development Romania cu proiectul Trilogy2 pentru R&D Project of the Year 
  • BRD Groupe Societe Generale cu platforma Charisma HCM Portal, implementata de TotalSoft, pentru Client of the Year
  • Luxoft Professional Romania  pentru Company of the Year 
  • Luxoft Professional Romania pentru Member of the Year

Marele castigator al serii a fost, asadar, Luxoft. "Premiul obtinut la categoria Compania anului reflecta eforturile sustinute pe tot parcursul anului 2015 pentru care as dori sa multumesc intregii echipe Luxoft Romania", a declarat Bogdan Pelinescu, Country Manager Luxoft Romania.

"Ne incanta recunoasterea drept Cel mai bun membru ANIS si ne bucura faptul ca implicarea noastra in cadrul initiativelor asociatiei are rezultate vizibile si cu siguranta vom continua sa sprijinim actiunile viitoare", a mai spus Pelinescu.