La putin timp dupa ce au adaugat suport pentru rezolutie 4K, YouTube permite de acum si incarcarea clipurilor 7680 x 4320 la 30fps.

YouTube trece la urmatorul nivel - clipurile la rezolutie 8K. Momentan, exista un singur clip care poate fi redat la aceasta rezolutie si acesta a fost filmat folosind 2 Epic Dragon la rezolutie 6K, lipite ulterior folosind Adobe After Effect pentru formarea clipului la rezolutie 8K.

Pentru vizualizarea unui film la rezolutie 8K este nevoie insa de un calculator foarte puternic. Pe un i7-3770 si NVIDIA GeForce GTX 560 Ti nu am putut vedea clipul la rezolutie maxima, insa cele la rezolutie 4K 60fps se vad mai usor decat atunci cand a fost adaugat suportul.

In acest moment, exista putine camere capabile sa filmeze 8K, precum RED Weapon Dragon, si chiar si aceasta poate filma 6K, urmand ca upgrade-ul la 8K sa vina la sfarsitul acestui an. Desigur, acest lucru este inutil pentru majoritatea oamenilor, deoarece nici televezoarele 4K nu sunt de mult timp pe piata. Nu mai vorbim de faptul ca nu exista monitoare sau televizoare 8K in acest moment.