Cyberagresivitatea si trollingul au ajuns la proportii foarte mari dupa popularitatea pe care au capatat-o retelele de socializare.

Doctorul Claire Hardaker de la University of Lancaster a studiat peste 4.000 de cazuri de agresiune online pentru a gasi motivele pentru care acestea au loc. Printre cele sapte se afla plictiseala, amuzamentul, razbunarea.

Trollingul s-a "dezvoltat" foarte mult in ultima vreme, ajungandu-se la "acte subversive" precum omiterea sau gresirea semnelor de punctuatie pentru a provoca raspunsuri exasperate. De asemenea, trollerii pun intrebari (presupus) naive pentru a-i face pe adresanti sa se simta vinovati sau ofera sfaturi periculoase pentru a stimula un comportament violent.

Dr. Hardaker sustine ca trollingul se poate transforta in forme de comportament foarte periculoase precum hartuirea online. Nici starurile n-au scapat de trolleri: britanica Jessie J a fost recent victima unui atac in mediul online, atac pornit dupa deciziile luate de artista ca "judecator" in versiunea britanica a talent-show-ului The Voice.

Share articol: