Pentagonul va multiplica de 5 ori numarul de angajati insarcinati cu asigurarea securitatii cibernetice. Potrivit ziarului Washington Post, care citeaza oficiali americani sub protectia anonimatului, efectivele "Comandamentului Cibernetic" din cadrul Departamentului Apararii vor creste de la aproximativ 900 la aproximativ 4.900 de militari si civili in decurs de cativa ani, potrivit mediafax.

Această decizie a fost adoptata la sfarsitul lui 2012 de catre oficiali de rang inalt din cadrul Pentagonului, din cauza cresterii nivelului amenintarilor la adresa spatiului cibernetic.

Pericolul reprezentat de aceasta amenintare a fost ilustrat printr-o serie recenta de atacuri informatice cu un virus care a suprimat, vara trecuta, date aflate pe un numar de peste 30.000 de calculatoare apartinand unei companii petroliere saudite de stat, scrie cotidianul american.

Proiectul de extindere a Comandamentului Cibernetic vizeaza protectia sistemelor informatice care protejeaza retele sau centrale electrice, dar si securizarea retelelor Departamentului american al Apararii, mai scrie Washington Post.