Coreea de Sud investigheaza o serie de atacuri indreptate catre site-urile oficiale ale presedintiei si guvernului de la Seoul chiar in ziua in care se comemora inceputul razboiului care a divizat peninsula din sud-estul Asiei. Pericolul de ieri a fost mult mai mic decat cel din martie cand un cyber-atac foarte puternic a "doborat" serverele bancilor si a massmediei din tara din sud.

Si site-urile catorva institutii din nord au fost inchise ieri, printre acestea numarandu-se cel al liniilor aeriene, Air Koryo, cel al cotidianului Rodong Sinmun dar si portalul Naenara, portal supravegheat de autoritatile regimului de la Phenian. Toate, in afara celui detinut de Air Koryo, au fost functionale cateva ore mai tarziu.

Evenimentele de ieri pregatesc conducerile celor doua Corei pentru ziua de 27 iulie, ziua in care nordul a semnat un armistitiu cu sudul, "ziua victoriei" in opinia comunistilor de la Phenian. Nord-coreenii s-au adunat cu miile ieri in Piata Kim Ir Sen si la Turnul Juche pentru a "infiera proletar" Statele Unite "imperialiste si agresive".