Dupa ce a cercetat 130.000 de aplicatii pentru Android, Bitdefender, liderul pietei romanesti de solutii antivirus, a ajuns la concluzia ca aproape 13% din cele mai populare jocuri contin reclame agresive care pot trimite numarul de telefon al utilizatorilor catre terti. Reclamele pot colecta datele utilizatorilor, date ce pot vandute sau distribuit companiile de publicitate sau altor entitati, fara a informa utilizatorul in mod explicit cu privire la acest lucru.
 
Unul dintre aceste jocuri este Speed Parking 3D, locul 35 in Google Play in topul celor mai descarcate aplicatii gratuite in România, cu peste 4 milioane de utilizatori activi. Jocul solicita diverse informatii de care poate sau poate sa nu aibă nevoie pentru functionare, printre care si  numarul de telefon. In descrierea Google Play se arata ca "aplicatia determina numarul de telefon si ID-ul de gadget, daca un apel este activ, precum si numarul de la distanta conectat printr-un apel".
 
Alte aplicatii din topul celor mai descarcate in Romania care inregistrează informatii confidentiale de care n-ar avea nevoie sunt Fingerprint Lock Scanner, care incarca numarul de telefon catre baze de date terte sau Rubik’s Cube 3D si Speedtest.net care, in plus, inregistrează si locatia utilizatorului. Mai mult decat atat, Rubik’s Cube 3D accesează si fotografiile din terminal.