Prestigioasa Encyclopaedia Britannica a anuntat pe 14 martie sfarsitul apropiat al editiilor sale tiparite, pentru a se concentra asupra editiilor online si a editurii pentru scolari, potrivit unui interviu acordat de presedintele grupului pentru New York Times.

"Acest lucru ii va face pe unii sa devina tristi si nostalgici, dar noi avem un instrument mai bun", a declarat Jorge Cauz, presedintele grupului Encyclopaedia Britannica Inc., care are sediul general in Chicago, statul american Illinois.

"Site-ul este actualizat continuu, este mult mai vast si include elemente multimedia", a adaugat el. "Este un rit de trecere la aceasta noua era digitala", a mai spus acesta. 

Site-ul Open-site.org are insa o cu totul alta parere despre disparitia editiei tiparite a enciclopediei Britannica.

Se pare ca "Wikipedia ar fi fost motivul desfiintarii editiei tiparite a celei mai vechi enciclopedii in limba engleza". Iata si un infografic in care este explicat totul:

Ultima editie tiparita va ramane astfel cea din 2010, cu cele 32 de volume, care cantaresc 58,5 kilograme si cu noi articole despre incalzirea globala si despre proiectul genomului uman, a mentionat cotidianul american.

Pretul acestei editii este de 1.395 de dolari si ea contine munca depusa de peste 4.000 de experti.

New York Times precizeaza faptul ca aceasta este cea mai veche enciclopedie de limba engleza, actualizata in mod continuu, in ultimii 244 de ani.

Sursa: StirilePROTV