Facebook este din nou în centrul unui scandal legat de confidențialitatea datelor personale. De data aceasta, compania ar fi plătit unor utilizatori câte 20 de dolari pe lună, pentru ca aceștia să permită instalarea unei rețele private de tip VPN pe telefoanele lor.

În acest fel, Facebook avea acces la datele personale din telefon și afla inclusiv ce alte aplicații folosesc utilizatorii.

Controversatul program se numește Proiectul Atlas și a vizat utilizatori de dispozitiv Android și iOS, în special adolescenți.

Aplicația care era instalată pe telefoanelor celor care acceptau înțelegerea se numește Facebook Research și este similară cu o altă aplicație controversată, Onavo, care a fost ștearsă de Apple din App Store, pentru încălcarea confidențialității.

Deși noua aplicație a devenit și ea controversată, conducerea rețelei de socializare a precizat că nu va renunța complet la ea în urma acestui scandal. Va închide însă versiunea Facebook Research despre iOS.

Reprezentanții companiei menționează că utilizatorii pot renunța oricând doresc la această înțelegere. În plus, datele pe care le obține Facebook nu sunt vândute altor companii, ci folosite pentru a îmbunătăți experiența pe care o oferă Facebook.


Rămâi conectat la cele mai importante știri ale zilei, pe ProTv Plus: