In ultimii 6 ani au fost distribuite pe Twitter peste 35.000 de poze facute fara acordul persoanelor care apar in imagine si fara ca acestea sa stie macar ca au fost fotografiate. Imaginile au fost realizate la plaja, pe strada sau in mijloacele de transport in comun si scot in evidenta sanii si posteriorul femeilor.

Situatia a iesit la iveala recent, dupa ce Yevgeniya Ivanyutenko s-a recunoscut intamplator intr-o poza de pe Twitter. Fotografiile sexy circula sub doua hashtag-uri diferite, care nu au fost facute publice, pentru a proteja identitatea acestor femei, scrie publicatia The Guardian.

Conturile care redistribuie pozele cu aceste hashtag-uri apartin in majoritate unor tineri care au sub 17 ani. Cei mai multi sunt din Statele Unite, Marea Britanie si Mexic.

Yevgeniya  Ivanyutenko si prietenele ei au cerut in repetate randuri conducerii Twitter sa inchida conturile care publica aceste fotografii. Deocamdata nu au primit niciun raspuns.

Cazul este destul de complex si greu de solutionat, pentru ca legea permite fotografierea persoanelor straine aflate in locuri publice, chiar si fara acordul acestora.

Fotografierea fara acordul persoanei este interzisa prin lege doar in toalete, vestiare, cabine de proba si la salonul de bronzat.