Unii oameni spun ca retelele Wi-Fi ii imbolnavesc! Este si cazul unor parinti, care au dat in judecata scoala copilului lor spunand ca cel mic se simte rau din cauza Internetului wireless de acolo.

Expertii in domeniu spun ca Internetul prin Wi-Fi n-are cum sa te imbolnaveasca, insa oamenii insista ca au un diagnostic din partea medicului.

Copilul are 12 ani si invata in Southborough, MAssachusetts, la o scoala privata. Parintii sustin ca cel mic sufera de sindromul hipersensibilitatii electromagnetice, care ar cauza simptome precum dureri de cap, iritatii, oboseala si greata in apropierea unui camp electromagnetic.

Potrivit presei locale, elevul ar fi fost diagnosticat in 2013. Totusi, exista putine dovezi medicale in privinta acestei afectiuni. 

Scoala privata a spus ca a angajat o companie pentru a analiza semnalele radio de acolo si a descoperit ca ele sunt mult mai mici decat ce perminte Comisia Federala pentru Comunicatii. 

Cu toate acestea, familia cere scolii sa slabeasca semnalului Wi-Fi sau sa puna Internet prin cablu. La astea se adauga si suma de 250.000 de dolari, daune, scrie vice.