Compania a lansat propriul serviciu de harti in septembrie, cand a introdus noul sistem de operare iOS 6 si a lansat la vanzare iPhone 5.

Utilizatorii s-au plans, insa, ca serviciul de harti contine erori geografice, are deficite de informatii si nu include caracteristici care fac serviciul Google Maps popular, precum informatii despre transportul public, date ample despre trafic sau poze ale strazilor.

Seful diviziei de harti, Richard Williamson, care a lucrat la Apple mai mult de zece ani, a fost concediat de vicepresedintele Eddy Cue, potrivit portalului All Things Digital. Williamson a condus echipa care a dezvoltat serviciul de harti pentru iOS 6.

Williamson a facut, de asemenea, parte din echipa care a dezvoltat soft-ul pentru primul iPhone, iar numele sau apare pe mai multe patente privind smartphone-ul. Pe langa Apple, Williamson a lucrat si la NeXT Computer, companie fondata de Steve Jobs, inainte ca acesta sa revina la conducerea Apple in 1997.

Producatorul iPhone si iPad a renuntat la serviciul de harti al Google pentru propriul sistem, insa a fost criticat puternic pentru erorile si problemele de navigare ale noului program.

Concedierea lui Williamson urmeaza unei masuri similare in cazul directorului Scott Forstall, sef al departamentului de dezvoltare de software.

Apple i-a cerut la sfarsitul lunii octombrie directorului Scott Forstall sa plece din companie, dupa ce acesta a refuzat sa prezinte scuze clientilor pentru problemele cauzate de serviciul de harti, iar responsabilitatea fost asumata de directorul general, Tim Cook, au declarat, la momentul respectiv, surse apropiate situatiei, pentru Wall Street Journal.

Incidentul a reprezentat ultima ciocnire dintre Forstall, un fost protejat al lui Steve Jobs, cu alti directori din cadrul Apple.

Schimbarea de management a fost una dintre cele mai puternice din ultimii ani la Apple. De asemenea, compania a anuntat in octombrie si plecarea sefului de retail, John Browett, fara legatura cu cea a lui Forstall. Surse apropiate situatiei au afirmat ca Apple i-a cerut lui Browett, recent numit sef la retail, sa plece, dupa ce acesta nu s-a integrat si a comis unele greseli.

Sursa: StirileProTv