Expertii in securitate informatica avertizeaza ca hackerii folosesc site-uri pentru adulti ca sa obtina acces la telefoanele si calculatoarele utilizatorilor.

Astfel, ei pot goli conturi bancare, ii pot santaja pe utilizatori sau chiar ii pot spiona prin intermediul camerelor web, scrie Daily Mail.

Hackerii prefera sa foloseasca site-urile cu continut pornografic, pentru ca utilizatorii lor sunt mai putin dispusi sa reclame ce li s-a intamplat. In plus, aproximativ 40% dintre adulti recunosc ca intra pe asemenea site-uri.

Studiul a fost realizat la sfarsitul anului trecut de compania de secutitate cibernatica Kaspersky si a vizat o mie de utilizatori din Marea Britanie.

Dintre virusii descoperiti de in 2017, 27 vizau site-uri cu continut platit pentru adulti. Printre programe malitioase folosite de hackeri se numara cele de tip malware, ransomware si troian.

Singurul semn ca un telefon sau computer a fost atacat este incetinirea procesorului.

Anul trecut, peste 25% dintre utilizatori de dispozitive mobile au fost victimele unui atac informatic. Asta inseamna aproximativ 1,2 milioane de oameni.

Multi prefera sa vizioneze continut pentru adulti de pe telefonul mobil sau tableta, crezand ca astfel sunt mai protejati de hackeri, dar acest lucru nu este adevarat.