Catalyst Worldwide a lansat o noua tehnologie de Realitate Augmentata pentru platformele Android, iOS, Mac si PC, Catalyst AR, realizata in intregime de specialistii romani ai companiei. 

Romanii care au lucrat la proiect sustina ca acesta ofera o performanta crescuta fata de solutiile existente acum pe piata, datorita faptului ca in cazul utilizarilor mobile, aceste aplicatii sunt dezvoltate nativ pentru fiecare device.

La Catalyst realizam unele din cele mai complex proiecte digitale din industrie, cu ajutorul echipei romanesti de dezvoltatori de clasa globala (Michael Koch, CEO al Catalyst Worldwide) 

"Oferim continut 3D cu interactivitate care sa ruleze la cel mai mare framerate (fps, cadre pe secunda). Comparativ cu alte tehnologii care ruleaza la aproximativ 15/18 fps, aplicatiile Catalyst AR ruleaza la un excelent 25-30 fps pe telefoane si 60 fps pe iPad", sustine compania intr-un comunicat de presa.

Aplicatiile nu sunt compuse din simple modele 3D plasate in scena si animate. Cei de la Catalyst sustin ca ei propun "Gamification of the Augmented Reality", tehnologie bazata pe experinta vasta in gaming pe care o are compania, care a dezvoltat peste 70 de titluri de jocuri in ultimii ani.

Catalyst Worldwide este un dezvoltator de solutii software complete pentru companii din Top Fortune 500. Compania isi propune sa transforme piata IT romaneasca intr-un Silicon Valley est-european, prin conectarea resurselor vaste de talent si inteligenta tehnologica din Romania la cerintele celor mai importanti utilizatori globali de platforme digitale.