Ceasul inteligent Vector, la care au contribuit si cativa romani, a fost unul dintre modelele cele mai apreciate prezentate la targul de profil Baselworld. O importanta publicatie de tehnologie, T3, vorbeste despre el si il pune pe locul 2 intr-un clasament "Best of", in timp ce BBC ii dedica un amplu reportaj.

Gadgetul inteligent s-a remarcat prin faptul ca bateria lui tine 30 de zile. Firma din spatele lui a fost fondata de angajati de la Timex si Nike, dar si din romanii Dan Tudose, Irina Alexandru si Andrei Pitis. Cel mai important investitor este Radu Georgescu, care ar fi investit jumatate de milion de euro in proiect.

Ceasul inteligent Vector va functiona cu Android, iOS, dar si Windows."Este cea mai buna campanie de anuntare a prezentarii facuta in ultima vreme de un brand total necunoscut, acest ceas ar face bine sa fie bun", scriu cei de la T3

Cei de la cnet au prezentat de asemena Vector Watch. Au spus ca ecranul este monocrom si au laudat designul. Ceasul va arata informatii precum notificari, mesaje de pe Facebook, alarme. Programarea ceasului se face in pare parte prin intermediul telefonului mobil, cu toate ca exista trei butoane laterale.

Iata clipul creat de cnet.

Ceasul va fi la vanzare din luna decembrie, prin intermediul unui magazin online propriu, dar si la retaileri. 

Varianta cu ecran rotund costa 349 de dolari, iar cea cu ecran dreptunghiular va avea un pret de 199 de dolari. Gadgeturile pot fi deja precomandate de pe site.