Samsung Electronics Co., Ltd. a lansat platforma Samsung ARTIK™ pentru a facilita o dezvoltare mai rapida si simpla a aplicatiilor de business, industriale si pentru consumatori pentru Internet of Things (IoT). ARTIK este o platforma open source ce include module integrate de ultima generatie, gata de productie, software avansat, placi de dezvoltare, drivere, instrumente, functii de securitate si conectivitate cloud menite sa accelereze dezvoltarea unei generatii de dispozitive, solutii si servicii IoT mai bune si mai smart.

„Oferim cea mai avansata si sigura platforma open source din industrie pentru dezvoltarea produselor IoT”, a declarat Young Sohn, presedinte si Chief Strategy Officer, Samsung Electronics. „Cu ajutorul volumului mare de productie, proceselor avansate si tehnologiilor de ambalare bazate pe silicon, precum si existenta unui ecosistem extins, ARTIK le permite dezvoltatorilor sa isi transforme rapid ideile marete in produse si aplicatii Internet of Things.”

Familia ARTIK

Toate produsele, aplicatiile si serviciile familiei ARTIK sunt echipate cu tehnologie hardware unica de securitate, memorie integrata si putere de procesare superioara. Securitatea este un element cheie al software-ului avansat integrat in platforma, alaturi de capacitatea de conectare la internet pentru servicii imbunatatite si de analiza a datelor bazate pe cloud. Fiind o platforma open source, Samsung ARTIK poate fi personalizata cu usurinta pentru o implementare mai rapida a dispozitivelor IoT si a serviciilor care pot fi oferite odata cu acestea.

Platforma Samsung ARTIK poate fi configurata pentru a se potrivi cerintelor specifice unor game variate de dispozitive de la accesorii smart portabile si dispozitive de automatizare a caselor, pâna la iluminare smart si aplicatii industriale. Din gama ARTIK fac parte urmatoarele produse si servicii:

n ARTIK 1, cel mai mic modul IoT disponibil in industrie, in momentul de fata, are o marime de 12mm pe 12mm si integreaza conectivitatea Bluetooth / BLE si un senzor pe 9 axe cu cele mai bune capacitati de computing si consum de energie din clasa lor. Este dezvoltat specific pentru aplicatii IoT cu consum de energie redus.
n ARTIK 5 este ideal pentru routere, drone si accesorii smart, fiind accesibile din punct de vedere al marimii, puterii si al pretului. Dispozitivul integreaza un procesor dual-core de 1GHz si o memorie DRAM si memorie flash.
n ARTIK 10 ofera capacitati avansate si performanta pentru IoT datorita unui procesor octa-core, tehnologie video decoding/encoding full 1080p, 5.1 audio si 2GB DRAM cu 16GB memorie flash. Samsung ARTIK 10 dispunde de conexiuni Wi-Fi, Bluetooth / BLE si conectivitate ZigBee si este ideal pentru serverele de acasa, aplicatii media si in setari industriale.

„Cerintele industriei pentru dispozitive IoT variaza in termeni de viata a bateriei, factor de forma si putere de calcul,” a declarat Sohn. „Prin ofertele ARTIK, Samsung se adreseaza nevoilor celei mai largi game de clienti, utilizari si aplicatii.”

Specificatii tehnice ale gamei Samsung ARTIK

n Securitate si intimitate: Platforma ARTIK ofera cea mai buna solutie de securitate end-to-end. La nivel hardware, ARTIK integreaza un element securizat, integrat, care depaseste solutiile software bazate pe criptare. La nivel de aplicatie, ARTIK este echipat cu un sistem de detectare a anomaliilor bazat pe adaptare, ce le permite utilizatorilor sa identifice erorile si comportamentul neobisnuit pentru a se putea adresa posibilelor activitati de intruziune sau hacking.
n Software IoT: Platforma Samsung ARTIK dispune de software extins pentru IoT si instrumente necesare pentru acelerarea dezvoltarii produsului. Dezvoltatorii pot accesa direct pagina de dezvoltare a aplicatiilor, evitând pierderea timpului incercând sa construiasca biblioteci de software.
n Capacitate de stocare si calcul: ARTIK dispune de capacitati unice de stocare locala si de calcul, care in general, in mediile IoT curente, sunt adresabile numai de catre servere cloud de scara larga. in functie de cerintele utilizatorilor, datele pot fi gestionate local sau in cloud, in format criptat sau necriptat.
n Arhitectura cu consum redus de energie: Platforma ARTIK ofera cea mai buna putere de consum din clasa ei pentru o durata de viata a bateriei prelungita pentru dispozitivelor IoT precum accesoriile smart. Platforma include o arhitectura pe niveluri ce le permite aplicatiilor si task-urilor sa ruleze cu o performanta optima a consumului energiei si gradului de ultizare a memoriei.
n Factor de forma mic: Toate modulele ARTIK ofera cel mai mic factor de forma din clasa lor. Anumite module ARTIK folosesc tehnologia inovatoare Samsung ePoP (embedded Package-on-Package). Samsung Electromechanics, lider global in producerea de componente, a jucat un rol important in dezvoltarea tehnologiei avansate pentru ARTIK.
n Conectivitate: in functie de configuratie, gama ARTIK ofera toate protocoalele majore de conectivitate, inclusiv Wi-Fi, Bluetooth (inclusiv BLE) si ZigBee.

Pentru mai multe informatii despre platforma ARTIK si instrumentele de dezvoltare, va rugam accesati www.artik.io