Samsung GALAXY Note 8.0, tableta Android prezentata la inceputul primaverii la targul de tehnologie Mobile World Barcelona, ajunge acum in magazinele din Romania. Gadgetul de 8 inch vine cu o multime de functii, inclusiv impartirea ecranului, acces la aplicatii live si o noua generatie S Pen. Produsul este subtire si cantareste 338 g, astfel ca incape usor in geanta unei persoane active.  

Noua tableta de la Samsung are un ecran de 8 inch la rezolutia 1280x800, ceea ce inseamna o densitate de pixeli de 189 ppi. Tableta are un procesor quad-core A9 la 1,6GHz, 2GB de RAM si spatiu de stocare de 16 sau 32GB, ce poate fi extins cu un card microSD pana la 64GB. Cele doua camere foto au 5 MP, respectiv 1,3 MP.

Galaxy Note 8.0 are Android 4.1.2 (Jelly Bean), iar pretul afisat la magazinele din Romania porneste de la 2.000 RON.

Tableta li se potriveste celor care doresc sa creeze sau sa editeze documente, intrucat vine cu o multime de servicii deja instalate. GALAXY Note 8.0 are serviciul de mesagerie instant Chat-On, aplicatia Awesome Note, in premiera pe tabletele Android, la care se adauga Memo, Jurnal si liste Must-remember.

Este preinstalata si cunoscuta aplicatie Flipboard, care le permite utilizatorilor sa acceseze stirile si noutatile din retele sociale, oferind posibilitatea de a previzualiza articolele cu ajutorul functiei de hover a S Pen-ului.

"Stiloul" cu care este dotata tableta are, acum, noi capacitati. In momentul in care il scoateti, se vor lansa automat functii precum Pen Detection si Page Buddy. Noul S Pen poate fi folosit de utilizatori fara ca ecranul sa fie atins. Prin Air View, S Pen trebuie doar sa fie miscat de-asupra ecranului pentru vizualizarea videoclipurilor, fotografiilor, e-mailurilor si a agendei din S Planner, fara sa deschideti efectiv fisierele sau aplicatiile. De asemenea, S Pen Gesture permite editarea si decuparea usoara a imaginilor ai a continutului, in timp ce Paper Artist si Photo Note ofera posibilitatea unei personalizari artistice a fotografiilor.

Tableta are si o functie care o transforma in ebook reader: Reading Mode.