Astfel, Samsung intră într-o nouă competiție cu Apple, care a lansat anul trecut un card de debit.

Deocamdată nu avem alte detalii despre noul serviciu de plată oferit de Samsung, dar știm că va fi lansat vara aceasta în Statele Unite.

Introdus în anul 2015, serviciul de plată digitală Samsung Pay permite achitarea unor produse din magazine prin intermediul unei aplicații de pe smartphone. Platforma de plată mobilă Samsung folosește două tehnologii performante: NFC și MST (magnetic secure transmission technology)

Din acest punct de vedere, aplicația Apple este mai puțin performantă, deoarece folosește doar tehnologia NFC și astfel permite plata cu un iPhone doar în anumite centre, unde există aparate compatibile.

Apple a compensat însă acest neajuns, pentru că a lansat anul trecut un card fizic Apple Pay. Prin urmare, nu este o surpriză că Samsung a decis să urmeze, la rândul său, această direcție.

Pentru început, Samsung va colabora cu firma americană SoFi, care oferă servicii financiare, pentru ca toți clienții care vor dori cardul Samsung Pay să-și deschidă conturi.

Însă nu doar Samsung și Apple vor oferi carduri pentru plată. Google și Huawei plănuiesc să lanseze propriile lor carduri.