Samsung a anuntat luni intr-un comunicat de presa ca a cumparat afacerea cu baterii a companiei Magna Steyr. Vestea a venit la doar cateva zile dupa ce s-a anuntat ca Apple negociaza cu acestia pentru aceeasi afacere, afacerea avand legatura cu planurile Apple de a lansa o masina electrica.

Magna Steyr este un producator din Austria care asambleaza masini pentru companii ca Audi, Fiat, GM si Volkswagen. Are si alte afaceri care creaza design-ul si construiesc parti ale masinii, inclusiv sisteme de baterie pentru vehiculuri electrice sau pentru hibrizi.

Intelegerea cu Samsung are legatura cu afacerea cu baterii, nu cea cu construirea masinilor, astfel ca Apple ar putea in continuare sa lucreze cu Magna Steyr pentru a construi masini dupa design-ul companiei daca va fi urmat proiectul.

Aceasta achizitie a celor de la Samsung vine dupa ce Apple a incercat sa angajeze experti in baterii si ingineri de la Samsung. Compania din Coreea de Sud nu a anuntat suma pentru care a fost facuta tranzactia.