Aplicatia vocationala #TomorrowMe powered by Samsung, prin care tinerii isi pot descoperi cariera potrivita, a fost descarcarta de 11.000 de utilizatori, iar rata de revenire in aplicatie a fost de 62%.

La baza aplicatiei vocationale #TomorrowMe stau cele sase tipologii Holland, care impart utilizatorii in 6 profiluri – realist, investigativ, artistic, social, antreprenorial si pragmatic. in functie de profiulul rezultat, tinerii primesc apoi sugestii de job-uri, dar si informatii despre studiile pe care ar trebui sa urmeze si despre etapele carierei alese, in conformitate cu profilul lor vocational.

ele peste 26.000 de teste vocationale finalizate au aratat ca cel mai frecvent aparut profil vocational este cel realist – artistic (13% din utilizatori), urmat de realist – social (12% din utilizatori) si antreprenorial – realist (11% din utilizatori). Utilizatorii care au profilul realist – artistic au o multime de idei si prefera mediile creative in care se pot exprima liber, in locul rutinei si regulilor. Pot fi descrisi ca fiind deschisi, originali, expresivi, idealisti, independenti si intuitivi. Acestora li se potrivesc cel mai bine joburi precum designer, grafician, fotograf sau arhitect.

Cei cu profil realist – social prefera sa fie inconjurati de oameni, le place sa ii ajute pe cei din jurul lor. Tind mai degraba sa invete si sa consilieze oamenii, decât sa presteze activitati mecanice sau tehnice. Sunt convingatori, cooperanti, prietenosi si generosi, amabili, rabdatori si intelegatori, cu tact. Realistii – social dau cele mai bune rezultate in meserii precum project manager sau paramedic.

Antreprenorial – realistii au abilitati de comunicare si de conducere, mai degraba decât abilitati stiintifice. Acestia sunt ambitiosi, buni lideri, populari, increzatori in propriile forte, energici, optimisti. Meseriile care li se potrivesc cel mai bine sunt cele de asistenti sociali, procurori sau agenti de vânzari.

„Anul acesta ne-am propus sa ne concentram pe oferirea unor solutii cât mai concrete la situatiile cu care elevii se confrunta in alegerea meseriei potrivite. Este important ca ei sa fie cât mai bine informati si sa afle cât mai multe detalii inainte de a-si alege o cariera care poate nu li se potriveste Acest lucru ne-a determinat sa lansam o aplicatie pe care noi o consideram extrem de utila pentru tineri, TomorrowMe, care sa constituie un punct de plecare in alegerea carierei viitoare” a declarat Sabina stirb, Public Affairs and Corporate Citizenship Manager, Samsung Electronics România.

Si, pentru ca tinerii au nevoie de informatie pentru a lua o decizie inteleapta, dar si de inspiratie ca sa porneasca la drum, aplicatia contine si interviuri cu profesionisti consacrati, fiecare dintre ei reprezentând una dintre cele 6 tipologii.

Astfel, Melania Medeleanu (jurnalist si fondator MagiCAMP) este reprezentanta profilului social, Victor Armaselu (Director CE Division, Samsung Electronics) ii inspira pe cei pragmatici, Cristina Laslo (capitanul echipei de handbal de junioare a României, câstigatoare a medaliei de aur la Campionatul Mondial din Macedonia) reprezinta profilul realist, Cristina Constantinescu (cercetator al Muzeului de Istorie Naturala Grigore Antipa) le vorbeste investigativilor, Sergiu Biris (antreprenor, Co-Founder & CEO Zonga) se adreseaza antreprenorilor, iar artistii au parte de inspiratie din partea lui Deliric, artist hip hop.

#TomorrowMe powered by Samsung poate fi descarcata gratuit din Google Play si Galaxy Apps. A fost dezvoltata in parteneriat cu eJobs si D&D Consultants Group si contine informatii despre mai mult de 1.000 de meserii, pasii care intervin in dezvoltarea unei cariere sau studiile care trebuie urmate. O varianta desktop, un site cu aceleasi functionalitati ca ale aplicatiei, este de asemenea disponibila la www.tomorrowme.ro. Varianta extinsa a testului poate fi gasita la www.pemeserie.ro.

Aceasta initiativa face parte din programul „Trends of Tomorrow”, initiat de Samsung România, care a ajuns in 5 ani la peste 30.000 de tineri prin intremediul unei caravane educationale in cele mai importante licee din tara, cu scopul de a inspira, educa si familiariza liceenii cu abilitatile digitale atât de necesare pentru joburile viitorului si cu tendintele de pe piata muncii. Totodata, prin programele dedicate Smart Classroom si Tech Institute, peste 2.000 de tineri au acces in permanenta la sali de clasa si laboratoare echipate cu tehnologii Samsung.

Share articol: