Update 25 iulie:

The Federal Trade Commmission din SUA a decis că Facebook va trebui să plătească o amendă uriașă, de 5 miliarde de dolari, pentru scandalul Cambridge Analityca, iar Mark Zuckerberg este obligat ca, în numele companiei sale, să se declare vinovat în acest scandal.

Alături de această amendă, Facebook trebuie ca de acum încolo să aibă o comisie de evaluare pentru fiecare produs sau serviciu dezvoltat.


Publicația TechRadar anunță că Facebook se pregătește să primească cea mai mare amendă din istorie pentru o companie privată - 5 miliarde de dolari - în urma scandalului Cambridge Analytica, când milioane de date personale ale utilizatorilor au fost accesate pentru a fi vândute pe piață.

Mai exact, prin intermediul unor quiz-uri de personalitate, Cambridge Analytica a reușit să facă rost de datele personale a 80 de milioane de utilizatori, care mai apoi au fost folosite în targetarea acestora în scopuri electorale.

Începând cu anul 2018, US Federal Trade Commission a investigat acest caz extrem de grav, iar presa din Statele anunță acum că Mark Zuckerberg se pregătește pentru o amendă fără precedent.

FTC a aprobat această decizie, prin vot, 3-2, însă ca să fie aplicată este nevoie în acest moment și de acordul Departamentului de Justiție American.