Discuțiile între Microsoft și compania-mamă a TikTok, ByteDance, au fost stopate după ce președintele Donald Trump și-a manifestat nemulțumirea față de o asemenea decizie, a transmis Wall Street Journal. Deși înțelegerea nu pare să fi căzut de tot, ambele părți încearcă acum să înțeleagă poziția președinției în acest context și să estimeze dacă va continua ofensiva față de aplicația chineză.

Vineri, Trump a declarant public că plănuiește să interzică TikTok pe teritoriul Statelor Unite și că este gata oricând să semneze un ordin în acest sens.

Microsoft se afla într-un stadiu avansat de negociere cu ByteDance înainte de comentariile lui Donald Trump, au relatat jurnaliștii WSJ, iar definitivarea înțelegerii s-ar fi putut produce chiar la începutul săptămânii viitoare.

Sâmbătă, Reuters a relatat că ByteDance a fost de acord să-și vândă operațiunile din America, iar Microsoft ar urma să se ocupe de protejarea datelor utilizatorilor. Totuși, Administrația Prezidențială a amenințat că ar putea interzice TikTok cel puțin pentru câteva săptămâni bune, iar perspectiva interzicerii totale în SUA rămâne valabilă.

Managerul general TikTok, Vanessa Pappas, a transmis printr-un video că TikTok nu va dispărea și că va rămâne pe piață pe termen lung.

_________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: