Larry Page și Sergey Brin, antreprenorii care au fondat Google într-un garaj acum 21 de ani, pleacă de la conducerea companiei. Cei doi au anunțat că renunță la conducerea Alphabet, însă asta nu înseamnă că nu-i vom mai vedea în peisaj. Brin și Page au un pachet special de acțiuni cu ajutorul căruia controlează 51% din companie, iar asta înseamnă că vor avea în continuare un rol activ în Alphabet, însă ca acționari și reprezentanți în consiliul de administrație.

În locul celor doi, la conducerea Alphabet, vine Sundar Pichai, care a preluat conducerea Google în urmă cu patru ani. "Nu am fost persoanele care să țină cu dinții de rolurile lor de conducere, mai ales când sunt alte persoane care pot să conducă mult mai bine compania", au precizat Page și Brin.

Cei doi au mai precizat că dacă Google ar fi o persoană atunci aceasta ar avea 21 de ani și ar fi timpul ca acea persoană să părăsească căminul.

„Sundar aduce modestie și pasiune profundă pentru tehnologie utilizatorilor, partenerilor și angajaților noștri în fiecare zi. A lucrat îndeaproape cu noi timp de 15 ani, prin procesul de formare al Alphabet, în calitate de CEO al Google și membru al board-ului de directori Alphabet”, spun Larry Page și Sergey Brin despre Pichai.