Dupa mai multe luni de testare, Twitter a decis ca poate merge mai departe cu planurile privind marirea limitei de caractere ce pot fi incluse intr-un post. De la 140 de caractere, utilizatorii acestei retele sociale pot scrie pana la 280 de caractere intr-un post.

Noua limita este valabila pentru toate limbile, cu exceptia limbilor chineza, japoneza si coreeana. Oficialii companiei sustin ca limbile asiatice nu au nevoie de cresterea numarului de caractere, intrucat vorbitorii acestora pot formula mai multe idei cu mai putine caractere.

Cei de la Twitter cred ca dublarea numarului de caractere va incuraja o parte din utilizatori si chiar va atrage utilizatori noi, care vor putea sa se exprime mai usor fara vechea constrangere.

Statisticile Twitter aratau ca deja 9% din utilizatori ajungeau la limita celor 140 de caractere si erau nevoiti sa reformuleze sau sa scurteze frazele.

Pe de alta parte, cresterea limitei ar putea afecta caracterul real-time pentru care este apreciat Twitter. in locul unor postari rapide si scurte, o parte din utilizatori ar putea opta pentru amanarea postarii pentru a compune un text mai elaborat.

Cresterea limitei posturilor la 280 de caractere a inceput sa fie implementata si va fi disponibila pentru toti utilizatorii, cu exceptia vorbitorilor celor trei limbi asiatice, pe parcursul zilelor urmatoare.

Sursa: News.ro